Μικρά κέρδη καταγράφει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, επιχειρώντας να εδραιωθεί πάνω από τις 1.460 μονάδες, ενώ στο επίκεντρο σήμερα βρίσκεται η βουτιά που σημειώνουν αμφότερες οι μετοχές της Attica Bank και του Ελλάκτωρα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,26% στις 1.468,13 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,22% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.585,83 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 0,50% στις 1.328,45 μονάδες.

Attica Bank και Ελλάκτωρ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η Attica Bank βρίσκεται σε διαδικασία αποτύπωσης των τελευταίων ανακοινώσεων από τη διοίκηση για την ανακεφαλαιοποίηση και τη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια, ενώ ο Ελλάκτωρ σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου των 0,50 ευρώ. Οι αναταράξεις είναι μεγάλες, με την πρώτη να φτάνει στο -27,87% και τη δεύτερη στο -19,77%, χωρίς όμως να επηρεάζουν την εικόνα του γενικού δείκτη, λόγω βάρους τους.

Στο μεταξύ, η αγορά στη μεγάλη εικόνα δείχνει να έχει σημαντικές αντοχές, χωρίς βέβαια να παύει ο φόβος για μία μεγαλύτερη διόρθωση, ειδικά από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance. Πλέον είμαστε και στην καρδιά του καλοκαιριού με τις τζίρους να κινούνται σε χαμηλά ύψη κάτι που δεν βοηθάει και ιδιαίτερα την αγορά.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκη, ουσιαστικά νέα δεδομένα δεν περιμένουμε το επόμενο διάστημα αν και η αγορά χρειάζεται νέα για να μπορέσουν να της δώσουν καλύτερο βάθος και ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά η εικόνα της ελληνικής αγοράς είναι καλή και αυτό φαίνεται περισσότερο στις πτωτικές κινήσεις των ξένων αγορών και όχι τόσο στην άνοδο που ουσιαστικά συντελείται σχεδόν αθόρυβα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Σαράντης και Motor Oil σημειώνουν κέρδη 1,08% και 1,04% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Autohellas, ΔΑΑ, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Cenergy, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Εθνική και Eurobank.

Στον αντίποδα, εκτός του Ελλάκτωρ, η ΔΕΗ χάνει 1,56%, καθώς και αυτή διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,25 ευρώ. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Aegean και Μυτιληναίος. Χωρίς μεταβολή είναι οι Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Jumbo και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών