Επιτέλους, το ρωσικό σούπερ γιοτ Alfa Nero πουλήθηκε, δύο χρόνια αφότου οι αρχές στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα κατέσχεσαν το υπερπολυτελές σκάφος και το έθεσαν σε παροπλισμό σε μαρίνα στο Σεντ Τζονς, σύμφωνα με το Maritime Executive.

Σούπερ γιοτ: Πώς φέρνουν στο φως τα μυστικά των ωκεανών

Το Alfa Nero έχει συνδεθεί με τον μυστικοπαθή Ρώσο δισεκατομμυριούχο Andrey Guryev, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στις αρχές του 2022. Όταν το Alfa Nero εμφανίστηκε στο λιμάνι Falmouth της Αντίγκουα αργότερα εκείνο το έτος, το FBI κανόνισε με τις τοπικές αρχές να ανακρίνουν το πλήρωμα για αποδεικτικά στοιχεία της ιδιοκτησίας του. Ο Guryev αρνήθηκε ότι του ανήκε το σκάφος, οπότε η κυβέρνηση της Αντίγκουα το κατέσχεσε ως εγκαταλελειμμένο ακίνητο και έλαβε μέτρα για να το δημοπρατήσει.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ήρε τις κυρώσεις στο πλοίο για να το εκκαθαρίσει προς πώληση και τον Ιούνιο του 2023, πωλήθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Google Eric Schmidt για συνολικά 68 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η πώληση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

H πώληση του Alfa Nero… σαν μυθιστόρημα

Η κόρη του Guryev, Yulia Guryeva-Motlokhov, κατέθεσε αγωγή υποστηρίζοντας ότι το γιοτ ήταν δικό της. Αυτή η εξέλιξη σήμαινε ότι η Αντίγκουα δεν μπορούσε να εκδώσει στον Schmidt έναν σαφή τίτλο. Χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας στο πλοίο, οι εκπρόσωποι του Schmidt αρνήθηκαν να πληρώσουν το τίμημα της δημοπρασίας και να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή, δήλωσε πέρυσι ο υπουργός Πληροφοριών Melford Nicholas . Το πλοίο παρέμεινε απούλητο, κοστίζοντας στην κυβέρνηση της Αντίγκουα περίπου 100.000 δολάρια το μήνα για συντήρηση.

«Θέλω απλώς να το δω να φεύγει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της λιμενικής αρχής της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Darwin Telemaque, στους London Times τον Ιούνιο. «Όλο αυτό . . . πράγμα ήταν σαν ένα μυθιστόρημα Tom Clancy. Και είμαι κολλημένος στη μέση».

Αυτή τη φορά, η Alfa Nero φαίνεται έτοιμη να αναχωρήσει επιτέλους. Μετά από ιδιωτικές συνομιλίες με έναν υποψήφιο αγοραστή, το γιοτ τέθηκε ξανά προς πώληση, με τη βοήθεια του μεσίτη Northrop & Johnson. Η συμφωνία έκλεισε γρήγορα για μια αναφερόμενη τιμή 40 εκατομμυρίων δολαρίων. (Η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε.)

Ενώ η πώληση έφερε πολύ λιγότερο από την προηγούμενη τιμή δημοπρασίας του γιοτ, το κλείσιμο της συμφωνίας δημιουργεί αξία για την Αντίγκουα. Η πιθανή ευθύνη ενός πιθανού ναυτικού ατυχήματος ή διαρροής από ένα σκάφος που έχει πέσει σε παρακμή σύντομα θα εξαφανιστεί, μαζί με το μηνιαίο κόστος συντήρησης και τους μισθούς του πληρώματος. Η πώληση αποτρέπει επίσης τον κίνδυνο οποιασδήποτε υποβάθμισης της αξίας των υπερπολυτελών ραντεβού του σκάφους, όπως το δερμάτινο και ξύλινο εσωτερικό του, το οποίο πρέπει να κλιματίζεται συνεχώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Καμάλα Χάρις: Το επιχειρηματικό της όραμα και οι σχέσεις με τις Big Tech και το Κλίμα
Διεθνή |

Η... business friendly Καμάλα Χάρις: Οι σχέσεις με τις Big Tech και οι πράσινες πολιτικές

Η Καμάλα Χάρις έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής για τις επιχειρηματικές απόψεις - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξέλεξαν ποτέ γυναίκα πρόεδρο και η Χάρις πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου της ως αντιπρόεδρος