Μετά την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν, από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις βλέπει ήδη ένα κύμα στήριξης από πολλά χρήματα από δωρητές, με τη βοήθεια bundler που την βοήθησαν σε προηγούμενες αναμετρήσεις, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το CNBC.

Οι πηγές τονίζουν ότι λίγες στιγμές αφότου ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει την κούρσα για την προεδρία και έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στη Χάρις, σημαντικοί χορηγοί που βοήθησαν να συγκεντρωθούν χρήματα κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης προκριματικής μάχης για τους Δημοκρατικούς το 2020 και της επιτυχημένης εκστρατείας της για τη Γερουσία το 2016, κινητοποιήθηκαν αμέσως και άρχισαν να απευθύνονται σε πλούσιους χορηγούς.

Ποια είναι η Καμάλα Χάρις – Οι μετανάστες γονείς, η ακτιβίστρια μητέρα

«Ήμουν σε επαφή με πολλούς από τους υποστηρικτές της από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Καλιφόρνια και οργανωνόμαστε για να ξεκινήσουμε τη μηχανή συγκέντρωσης κεφαλαίων», είπε η Jon Henes, η Εθνική Οικονομική πρόεδρος της αντιπροέδρου κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητάς της για πρόεδρος το 2020. «Είχα περισσότερα από 200 μηνύματα, κλήσεις και email σήμερα με άτομα που ήθελαν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις και να κάνουν δωρεές».

Στο πλευρό της Καμάλα Χάρις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους κορυφαίους  χορηγούς του κόμματος που σχεδιάζουν τώρα να βοηθήσουν την Χάρις είναι το μακροχρόνιο στέλεχος της Wall Street, Μαρκ ΛάρσιLasry. Ο Λάσρι βοήθησε να συγκεντρωθούν χρήματα για την αντιπρόεδρο όταν έθεσε υποψηφιότητα εναντίον του Μπάιντεν στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών το 2020. Αργότερα συγκέντρωσε μετρητά για την εκστρατεία του Μπάιντεν όταν κέρδισε τον Τραμπ κατά τη διάρκεια του εκλογικού κύκλου

Αλλά δεν ήταν μόνο οι μεγάλοι δωρητές που ανταποκρίθηκαν στην ανακοίνωση του Μπάιντεν: η προοδευτική πλατφόρμα δωρεών ActBlue αρχικά είπε ότι συγκέντρωσε 27,5 εκατομμύρια δολάρια από δωρητές μικρών δολαρίων στις πέντε ώρες αφότου ο Μπάιντεν ενέκρινε την Χάρις. Αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε πάνω από 45 εκατομμύρια δολάρια.

Λίγο μετά την έγκριση, η εκστρατεία του Μπάιντεν για τον Πρόεδρο κατέθεσε έγγραφα της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής για να αλλάξει το όνομά της σε «Χάρις για Πρόεδρος».

Η στροφή των χορηγών

Οι πρώτες αυτές ενδείξεις είναι αρκετά ενθαρρυντικές για το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, καθώς τελευταία πολλοί από τους κορυφαίους χρηματοδότες του κόμματος είχαν ανακοινώσει ότι θα συγκρατούσαν κεφάλαια, μετά την καταστροφική εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στις 27 Ιουνίου στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι  ο επιχειρηματίας Ρέιντ Χόφμαν σχεδιάζει να προσφέρει ακόμη περισσότερα για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα τη Χάρις από ό,τι όταν υποστήριξε τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ καθ′ όλη τη διάρκεια του κύκλου των προεδρικών εκλογών του 2024. Ο Χόφμαν έχει δωρίσει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια σε υποστηρικτικές επιτροπές πολιτικής δράσης Μπάιντεν μέχρι στιγμής αυτές τις εκλογές, σύμφωνα με τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής.

Ο Χόφμαν ενέκρινε την Χάρις σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σόρος

Ο Αλεξάντερ Σόρος, ο γιος του Δημοκρατικού μεγα-δωρητή Τζορτζ Σόρος, έγραψε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή μετά την αποχώρηση του Μπάιντεν ότι «ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι γύρω από την Καμάλα Χάρις και να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ».

Αλλά η κύρια υποστήριξη των χορηγών για τη Χάρις δεν είναι καθολική σε όλο το Δημοκρατικό Κόμμα, υποδηλώνοντας ότι έχει λίγη δουλειά να κάνει για να τους πάρει με το μέρος της.

Ο Stewart Bainum Jr. , πρόεδρος της Choice Hotels και μεγάλος δωρητής Μπάιντεν, είπε στο CNBC ότι εξακολουθεί να κάθεται στο περιθώριο και δεν θα βιαστεί να βοηθήσει τη Χάρις επειδή πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνει μάχη στο επερχόμενο συνέδριο με άλλους πιθανούς υποψηφίους. Το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών θα πραγματοποιηθεί στο Σικάγο τον Αύγουστο.

Ένας άλλος βετεράνος χορηγός του Μπάιντεν είπε ότι θα πρέπει να διεξαχθούν «μίνι προκριματικές» τις επόμενες εβδομάδες με κατεύθυνση το συνέδριο για την Χάρις και οποιονδήποτε άλλον θέλει να ανταγωνιστεί για την υποψηφιότητα.

Αλλά για τη Χάρις, η άμεση συμμετοχή ορισμένων δωρητών είναι ένα σημάδι ότι θα μπορούσε να ενισχύσει το χρηματοδοτική της βάση.

Ο Χάρις μπορεί πιθανότατα να αποκτήσει άμεση πρόσβαση στο δοχείο δωρεών της εκστρατείας του Μπάιντεν, περίπου 96 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Άννα Μασόλια, υπεύθυνη ερευνών στο ερευνητικό κέντρο χρηματοδότησης της εκστρατείας, OpenSecrets. «Η γενική συναίνεση μεταξύ των περισσότερων ανθρώπων με τους οποίους μίλησα είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση», είπε η Μασόλια στο CNBC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Καμάλα Χάρις: Το επιχειρηματικό της όραμα και οι σχέσεις με τις Big Tech και το Κλίμα
Διεθνή |

Η... business friendly Καμάλα Χάρις: Οι σχέσεις με τις Big Tech και οι πράσινες πολιτικές

Η Καμάλα Χάρις έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής για τις επιχειρηματικές απόψεις - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξέλεξαν ποτέ γυναίκα πρόεδρο και η Χάρις πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου της ως αντιπρόεδρος