Η L Catterton, η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων που υποστηρίζεται από τον γίγαντα πολυτελών ειδών LVMH , προσέγγισε τη Mattel , τον κατασκευαστή παιχνιδιών που βρίσκεται πίσω από τις Barbie και Hot Wheels, με μια προσφορά εξαγοράς,  αναφέρει σε αποκλειστικό του θέμα το Reuters.

Η κίνηση θα μπορούσε να ωθήσει άλλους πιθανούς μνηστήρες να εξετάσουν προσφορές για τη Mattel, συμπεριλαμβανομένης της ανταγωνίστριας Hasbro, η οποία έχει λάβει γνώση της προσέγγισης της L Catterton και συζητά εάν θα πρέπει επίσης να υποβάλει προσφορά, είπε μια από τις πηγές.

Παιχνίδια: Γιατί η βιομηχανία ποντάρει τώρα στους…. ενήλικες

Η Hasbro και η Mattel διεξήγαγαν ανεπιτυχείς συνομιλίες συγχώνευσης όλα αυτά τα χρόνια.

Οι πηγές προειδοποίησαν ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι η προσέγγιση της L Catterton θα ωθήσει τη Mattel να διερευνήσει μια πώληση και ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή το θέμα είναι εμπιστευτικό.
Ένας εκπρόσωπος της Mattel είπε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει φήμες ή εικασίες. Η Hasbro αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει, ενώ η L Catterton δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Οι μετοχές της Mattel εκτινάχθηκαν 20% στα 19,49 δολάρια μετά την αναφορά του Reuters σχετικά με την προσέγγιση, δίνοντας στον κατασκευαστή παιχνιδιών αγοραία αξία 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μετοχές της Hasbro σημείωσαν άνοδο 4% στα 61,25 δολάρια.

Η επιτυχία της ταινίας Barbie

Η Mattel έχει στραφεί σε συνεργασίες με μέσα ενημέρωσης για να αντισταθμίσει τη χλιαρή ζήτηση για τα παιχνίδια της. Παρά την εμπορική επιτυχία και την αναγνώριση της ταινίας Barbie που κυκλοφόρησε πέρυσι, οι μετοχές της είχαν χάσει το 23% της αξίας τους τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για την κερδοφορία της Mattel και το χειρισμό ασύμφορων franchise παιχνιδιών.

Η εταιρεία με έδρα το El Segundo της Καλιφόρνια σημείωσε μικρότερη από την αναμενόμενη ζημιά για το πρώτο τρίμηνο τον Απρίλιο, βοηθούμενη από το στενό λουρί της για το κόστος ενώ αντιμετωπίζει αδύναμες πωλήσεις.

Ο ακτιβιστής επενδυτής Barington Capital τον Φεβρουάριο κάλεσε τη Mattel να επιδιώξει αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης επιλογών για τις επωνυμίες Fisher-Price και American Girl και τον διαχωρισμό των ρόλων του CEO και του προέδρου.

Η L Catterton, η οποία έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 250 επενδύσεις σε καταναλωτικές μάρκες από την ίδρυσή της  το 1989, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Το 2016, η εταιρεία συνεργάστηκε με την LVMH και το οικογενειακό γραφείο του CEO της LVMH Bernard Arnault και πούλησε ένα μερίδιο σε αυτούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή