Οι φήμες για παραίτηση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για την επανεκλογή του, μέσα στο Σαββατοκύριακο, οργίαζαν από την Παρασκευή, με τα δημοσιεύματα του Τύπου να επιμένουν και τον ίδιον να διαψεύδει μέχρι τελευταία στιγμή… Ωστόσο, μία ανάρτηση του ιδίου του Αμερικανού προέδρου την Κυριακή στον επίσημο λογαριασμό του στο Χ έβαλε τέλος στις εικασίες και έδωσε τη σκυτάλη στην αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.

«Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως Πρόεδρός σας», έγραψε ο Μπάιντεν και πρόσθεσε: «Και ενώ ήταν πρόθεσή μου να επιδιώξω επανεκλογή, πιστεύω ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας να παραιτηθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως Προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας μου».

Ο Μπάιντεν είπε ότι θα μιλήσει στο έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποια είναι η Καμάλα Χάρις – Οι μετανάστες γονείς, η ακτιβίστρια μητέρα

Η αντίδραση της Καμάλα Χάρις

Σε μια επόμενη ανάρτηση, ο Μπάιντεν επαίνεσε τη Χάρις και προέτρεψε τους Δημοκρατικούς να συσπειρωθούν στο πλευρό της. «Η πρώτη μου απόφαση ως υποψήφιος για το κόμμα το 2020 ήταν να επιλέξω την Καμάλα Χάρις ως Αντιπρόεδρό μου», έγραψε ο Μπάιντεν . «Και ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα. Σήμερα θέλω να προσφέρω την πλήρη υποστήριξή μου ώστε η Καμάλα να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος».

Πληροφορίες που επικαλείται το CNN, αναφέρουν ότι η Χάρις ενημερώθηκε για την απόφαση του Μπάιντεν μόλις την Κυριακή: «Είναι τιμή μου έχω την υποστήριξη του Προέδρου και πρόθεσή μου είναι να κερδίσω αυτή την υποψηφιότητα», σχολίασε λίγο αργότερα η ίδια, η οποία σύμφωνα με το CNN πέρασε την υπόλοιπη ημέρα της προσεγγίζοντας νομοθέτες, εξωτερικούς οργανισμούς και δωρητές, πραγματοποιώντας μέσα σε μόνο μία ημέρα περίπου 200 τηλεφωνήματα.

Μετά την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν, από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις βλέπει ήδη ένα κύμα στήριξης από πολλά χρήματα από δωρητές, με τη βοήθεια bundler που την βοήθησαν σε προηγούμενες αναμετρήσεις, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το CNBC.

Οι πηγές τονίζουν ότι λίγες στιγμές αφότου ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει την κούρσα για την προεδρία και έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στη Χάρις, σημαντικοί χορηγοί που βοήθησαν να συγκεντρωθούν χρήματα κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης προκριματικής μάχης για τους Δημοκρατικούς το 2020 και της επιτυχημένης εκστρατείας της για τη Γερουσία το 2016, κινητοποιήθηκαν αμέσως και άρχισαν να απευθύνονται σε πλούσιους χορηγούς.

«Ήμουν σε επαφή με πολλούς από τους υποστηρικτές της από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Καλιφόρνια και οργανωνόμαστε για να ξεκινήσουμε τη μηχανή συγκέντρωσης κεφαλαίων», είπε η Jon Henes, η Εθνική Οικονομική πρόεδρος της αντιπροέδρου κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητάς της για πρόεδρος το 2020. «Είχα περισσότερα από 200 μηνύματα, κλήσεις και email σήμερα με άτομα που ήθελαν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις και να κάνουν δωρεές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα