Σημαντικά περιθώρια ανόδου βλέπει η Euroxx στη μετοχή της Intrakat, σύμφωνα με την ανάλυση κατά την οποία αρχίζει την κάλυψή της, όπου και θέτει την τιμή στόχο στα 6,40 ευρώ με σύσταση overweight.

Όπως αναφέρει η Euroxx, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Ελλάδας, βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά τώρα είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την ανάπτυξη στον κατασκευαστικό χώρο. Αυτή η ανάκαμψη θα είναι εμφανής στην κερδοφορία τα επόμενα τρία χρόνια με τα EBITDA το 2026 να εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 180 εκατ. ευρώ, βάσει των εκτιμήσεων της Euroxx, από μόλις 16 εκατ. ευρώ το 2023.

Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat): Προχωρά σε εταιρικό μετασχηματισμό, βλέπει ευκαιρίες σε Ρουμανία, παραχωρήσεις και ΑΠΕ

Προς αξιοποίηση της κατασκευαστικής έκρηξης

Ο ελληνικός κατασκευαστικός τομέας έχει ήδη αρχίσει να ανακάμπτει μετά τη μεγάλη πτώση κατά την κρίση. Αυτό είναι εμφανές από την ισχυρή αύξηση του ανεκτέλεστου και των μελλοντικών έργων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Euroxx πιστεύει ότι η Intrakat είναι πλέον έτοιμη να επωφεληθεί από αυτήν την ανάπτυξη, με αναμενόμενες νέες παραγγελίες άνω των 10 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια, πέρα από το τρέχον ανεκτέλεστο των 4,9 δισ. ευρώ.

Αυτό θα οδηγήσει σε κύκλο εργασιών περίπου 2,4 δισ. ευρώ το 2026 (από 850 εκατ. ευρώ περίπου το 2023), EBITDA 180 εκατ. ευρώ και ROE περίπου 30%. intrakat

Οι ταμειακές ροές πέραν των κατασκευών θα επανεπενδύονται σε ΣΔΙΤ και ΑΠΕ

Στην περίοδο 2024-27 η Euroxx αναμένει ισχυρή δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών από τον κατασκευαστικό τομέα με παραγωγή EBITDA τα επόμενα τέσσερα χρόνια άνω των 500 εκατ. ευρώ και με περιορισμένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης και ανώτατο όριο συντήρησης στο εύρος 20-40 εκατ. ευρώ.

Αυτή η ροή μετρητών θα επανεπενδυθεί σε ΣΔΙΤ (συμπράξεις ιδιωτικού-δημόσιου τομέα), παραχωρήσεις και έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Η διοίκηση αναμένει ότι το EBITDA από τα ΣΔΙΤ θα φτάσουν τα 44 εκατ. ευρώ από το 2030 και μετά και στοχεύει σε ένα μακροπρόθεσμο μείγμα χαρτοφυλακίου 40% κατασκευών, 30% ΣΔΙΤ και 30% ΑΠΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ: Αύξηση του τζίρου κατά 7% στο πρώτο εξάμηνο του 2024
Επιχειρήσεις |

Πόσο κοστίζει το μέσο καλάθι στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ [γραφήματα]

Ανάπτυξη σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του 2024 ο κλάδος των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ (online super market). Συγκεκριμένβα, για το πρώτο μισό του 2024, η αύξηση του τζίρου των Online Super Market ήταν 7% και άγγιξε τα €164εκ σε τιμές λιανικής συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται Q-Commerce παίκτες με δικές τους αποθήκες όπως eFood […]