Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του ΟΤ από τον περασμένο Μάιο για νέο επενδυτικό «χτύπημα» της Ideal Holdings στον τομέα της Πληροφορικής, ανακοινώθηκε σήμερα η εξαγορά του 75% της BlueStream.

Η συναλλαγή ανήλθε σε €12,2 εκατ. για το 75% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενώ εκτιμάται ότι με την προσθήκη της BlueStream ο κύκλος εργασιών του χαρτοφυλακίου εταιρειών Πληροφορικής της Ideal Holdings για το 2024 θα ξεπεράσει τα €130 εκατ. και το EBITDA τα €17 εκατ.

Ideal: Εστιάζει σε νέα εξαγορά εταιρείας πληροφορικής – Οι ευκαιρίες ανάπτυξης

Ειδικότερα στις 19 Ιουλίου η Ideal Holdings ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση με τον μοναδικό μέτοχο της εταιρείας με την επωνυμία «BLUESTREAM SOLUTIONS ΠΑΡΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («BlueStream») για την εξαγορά του 75% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Ideal Holdings: Ποια είναι η BlueStream που εξαγόρασε

H BlueStream ιδρύθηκε το 2008 προσφέροντας κυρίως υποστήριξη σε HW, λειτουργικά συστήματα και data availability.

Σήμερα, η BlueStream είναι μια καταξιωμένη, ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία παροχής υπηρεσιών, που προσφέρει υπηρεσίες υποδομής τόσο σε on-premises όσο και σε multi cloud περιβάλλοντα, καθώς και υπηρεσίες μετεγκατάστασης στο cloud, διαθεσιμότητα δεδομένων και outsourcing.

Ο κύκλος εργασιών της, το 2023 ανήλθε στα €11 εκατ. με EBITDA €2 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως των 54% και 78% αντιστοίχως, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Για το 2024 εκτιμάται ότι η εταιρεία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Η συμφωνία

Η αξία της συναλλαγής, για την απόκτηση του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας BlueStream, ήταν €12,2 εκατ. και χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τα αδιάθετα κεφάλαια του Κοινού Ομολογιακού Δανείου, που εξέδωσε η Ideal Holdings στις 15.12.2023.

Κατόπιν της ανωτέρω συναλλαγής, ο κ. Γεώργιος Βασδέκης θα συνεχίσει να διατελεί τα καθήκοντά του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας BlueStream.

Ενώ δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια, η BlueStream έχει αναδειχθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της παροχής υπηρεσιών και του Cloud Migration στη χώρα μας. Η συμφωνία μας με την Ideal Holdings θα ενισχύσει την επέκταση των δραστηριοτήτων μας τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε γεωγραφικό επίπεδο. Θα αξιοποιήσουμε τις συνέργειες που προσφέρει το υπάρχον χαρτοφυλάκιο των εταιρειών πληροφορικής του ομίλου, καθώς και την ευκολότερη πρόσβαση σε κεφάλαια μέσω της Ideal Holdings.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ideal Holdings, Παναγιώτης Βασιλειάδης, δήλωσε:  «Καλωσορίζουμε τα στελέχη και τους εργαζομένους της BlueStream στην οικογένεια της Ideal Holdings. Με την προσθήκη της BlueStream ενισχύεται το χαρτοφυλάκιο μας στον κλάδο της Πληροφορικής ενώ παράλληλα οι εταιρείες μας διαμορφώνουν ένα από τα πιο πλήρη portfolio υπηρεσιών και λύσεων καθιστώντας ουσιαστικά τον κλάδο της Πληροφορικής της IDH ως ένα one stop shop στον χώρο της τεχνολογίας στην χώρα μας. Μέσα από τις συνέργειες που δημιουργούνται από αυτή την συναλλαγή θα προσφέρουμε ακόμα πιο ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις στους πελάτες μας προσδίδοντας παράλληλα προστιθέμενη αξία στους μετόχους και στους εργαζομένους μας».

Οι εξαγορές της Ideal Holdings

Μέσα στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου αναμένεται εξάλλου να έχει ολοκληρωθεί το deal της πώλησης της Astir Vitogiannis και στα ταμεία της εταιρείας θα εισέλθουν περίπου 115 εκατ. ευρώ.

Η Ideal ανακοίνωσε για το πρώτο φετινό τρίμηνο αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 150% (στα 109,5 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που οφείλεται στη διεύρυνση των εσόδων από την πληροφορική και στην εξαγορά της Αττικά Πολυκαταστήματα) και των κερδών της μετά τη φορολογία κατά 18% (στα 4,8 εκατ. έναντι 4,1 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο).

Η Ideal Holdings παραμένει σε δύο τομείς, του λιανεμπορίου με τα πολυκαταστήματα Attica Stores και της πληροφορικής, με τις εταιρείες Adacom, Byte Computer, Ideal Electronics και i-DOCS.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 9,6 εκατ. ευρώ με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά €0,20, από €0,40 σε €0,60. Παράλληλα, η διοίκηση θα προχωρήσει σε αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και την επιστροφή του ποσού στους μετόχους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ: Αύξηση του τζίρου κατά 7% στο πρώτο εξάμηνο του 2024
Επιχειρήσεις |

Πόσο κοστίζει το μέσο καλάθι στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ [γραφήματα]

Ανάπτυξη σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του 2024 ο κλάδος των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ (online super market). Συγκεκριμένβα, για το πρώτο μισό του 2024, η αύξηση του τζίρου των Online Super Market ήταν 7% και άγγιξε τα €164εκ σε τιμές λιανικής συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται Q-Commerce παίκτες με δικές τους αποθήκες όπως eFood […]