Ο κατήφορος της μετοχής της CrowdStrike συνεχίζεται και σήμερα, με την πτώση να φτάνει έως και το 13% το πρωί της Δευτέρας στη Wall Street, και ενώ η εταιρεία κυβερνοασφάλειας συνεχίζει να παρέχει βοήθεια στους πελάτες της ώστε να ανακάμψουν από το ψηφιακό μπλακάουτ της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς την Παρασκευή, η CrowdStrike προχώρησε στην έκδοση μιας ελαττωματικής ενημέρωσης για το λογισμικό προστασίας από ευπάθειες Falcon που προκάλεσε συντριβή σε υπολογιστές και διακομιστές σε κέντρα δεδομένων, θέτοντας εκτός λειτουργίας ολόκληρους κλάδους.

Η αποτυχία της CrowdStrike και η επόμενη παγκόσμια κατάρρευση IT

Σύμφωνα με την παραδοχή της Microsoft, της οποίας το λειτουργικό σύστημα Windows επηρεάστηκε από την ενημέρωση, περίπου 8,5 εκατομμύρια υπολογιστές με Windows τέθηκαν εκτός λειτουργίας, λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου συνόλου.

Την ώρα που ειδικοί εργάζονταν να επιδιορθώσουν το πρόβλημα, χάκερ προσπάθησαν να επωφεληθούν από τη σύγχυση δημιουργώντας κακόβουλους ιστότοπους που φαινόταν να προσφέρουν ενημερώσεις λογισμικού.

Αρχικά, την Παρασκευή, η μετοχή της CrowdStrike υποχώρησε κατά 11%. Το Σαββατοκύριακο οι λεγόμενες «μπλε οθόνες του θανάτου» συνέχισαν να εμφανίζονται με την CrowdStrike να ανακοινώνει ότι δοκιμάζει μια μέθοδο που θα διορθώνει τα επηρεαζόμενα μηχανήματα πιο γρήγορα.

Υποβάθμιση από την Guggenheim

Η Guggenheim Securities υποβάθμισε την αξιολόγησή της στις μετοχές της CrowdStrike σε ουδέτερη από την αγορά της Κυριακής. Αναλυτές με επικεφαλής τον John DiFucci είπαν ότι η μετοχή εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με «το υψηλότερο πολλαπλάσιο των επαναλαμβανόμενων εσόδων σε ολόκληρη την κάλυψη λογισμικού μας».

Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να επιδιορθώσει η CrowdStrike την εικόνα της, αναφέρουν αναλυτές της Guggenheim. «Εξακολουθούμε να τρέφουμε τον μέγιστο σεβασμό για την ηγετική ομάδα της CrowdStrike και πιστεύουμε ότι η εταιρεία τελικά θα γίνει ακόμα πιο δυνατή ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού και εάν οι επενδυτές έχουν πολυετή ορίζοντα, μπορούν να τον ξεπεράσουν», έγραψαν. «Ωστόσο, δυσκολευόμαστε να πούμε στους επενδυτές ότι πρέπει να αγοράσουν CrowdStrike αυτή τη στιγμή».

Η Goldman Sachs διατήρησε την αξιολόγηση αγοράς για τις μετοχές της CrowdStrike σε σημείωμα που εκδόθηκε νωρίς τη Δευτέρα. Ωστόσο, οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας δήλωσαν ότι αναμένουν ότι οι συμφωνίες της CrowdStrike θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να κλείσουν από τη στιγμή της διακοπής λειτουργίας έως τις 31 Ιουλίου – την ημερομηνία λήξης του οικονομικού β’ τριμήνου της εταιρείας λογισμικού.

Οι αναλυτές επισήμαναν επίσης τη διακοπή λειτουργίας του McAfee το 2010 που προκάλεσε σφάλματα σε υπολογιστές για να δώσει μια αίσθηση του τι συνέβη πριν από τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας. «Ο αντίκτυπος στα έσοδα ήταν περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια αναβαλλόμενων εσόδων που δεν αναγνωρίστηκαν από τον ισολογισμό και τα έσοδα επηρεάστηκαν αρνητικά από άλλα περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια», είπε ο τότε CEO της McAfee, Ντέιβ ΝτεΓουόλτ.

Τελικά, η Intel εξαγόρασε την McAfee το 2011.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία