Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, αποτυπώνοντας την πολιτική αβεβαιότητα που αναδύεται για τις εκλογές των ΗΠΑ, καθώς η επικράτηση του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι πλέον βέβαιη.

Οι δείκτες

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,61%. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,09% χαμηλότερα και ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 0,08%.

Μπάιντεν: Το καθυστερημένο «αντίο» και μια…μοναδική εκλογική χρονιά για τις ΗΠΑ

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 0,46% και ο Kosdaq μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,48%. Οι μετοχές της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Kakao σημείωσαν πτώση 4,63% μετά από ένταλμα σύλληψης που φέρεται να εκδόθηκε για τον ιδρυτή Brian Kim από το δικαστήριο της Νότιας Κορέας για καταγγελίες περί χειραγώγηση της αγοράς.

Ο Taiex της Ταϊβάν έκλεισε κατά 2,4% υψηλότερα, σπάζοντας το τετραήμερο σερί απωλειών της, με τα ακίνητα, τις βιομηχανίες και την τεχνολογία να ηγούνται των κερδών, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολίσθησε κατά 0,09%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 1%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Νότιας Κορέας τον Ιούνιο αυξήθηκε κατά 2,5% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με άνοδο 2,3% τον Μάιο.

Επίσης, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Σιγκαπούρης αυξήθηκε 2,4% σε ετήσια βάση, τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες του Reuters για αύξηση 2,7%. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο είχε σημειώνει άνοδο 3,1%.

Ο δομικός πληθωρισμός της χώρας, ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των καταλυμάτων και των ιδιωτικών μεταφορών, αυξήθηκε κατά 2,9% σε ετήσια βάση, ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις του Reuters για 3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Ethereum: Πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ
Kρυπτονομίσματα |

«Πράσινο φως» στο Ethereum από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ - Τι σηματοδοτεί

Το Ether είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα της αλυσίδας μπλοκ ethereum και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο μετά το bitcoin με κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 415 δισ. δολάρια