Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με μόνο τον DAX να απορροφά αποτελεσματικά τις πιέσεις που εκδηλώθηκαν στη σκιά των εταιρικών αποτελεσμάτων, τα οποία παραδοσιακά φέρνουν σημαντικές διαφοροποιήσεις και μικτά πρόσημα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,07%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,38% στις 8.167 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,77% στις 18.547 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,31% στις 7.598 μονάδες.

Νευρικότητα στη Wall Street, περιμένει τις Alphabet και Tesla

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche υποχώρησαν κατά 4%, αφού η εταιρεία μείωσε τις προοπτικές για το 2024, λέγοντας ότι διάφοροι προμηθευτές επηρεάστηκαν από την έλλειψη ειδικών κραμάτων αλουμινίου. Η Porsche είπε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις αναμένονται τώρα να κυμανθούν μεταξύ 39 δισ. ευρώ και 40 δισ. ευρώ για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2024, από 40 δισ. ευρώ που αναμενόταν προηγουμένως σε 42 δισ. ευρώ.

Πέραν των αποτελεσμάτων, οι αγορές παρακολουθούν και τις θέσεις των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ώστε να διαγνώσουν τις προθέσεις τους για τα επιτόκια. Ο αντιπρόεδρος Λουίς ντε Γκίντος τόνισε την ανάγκη καθυστέρησης των βασικών αποφάσεων νομισματικής πολιτικής μέχρι τον Σεπτέμβριο. Εν τω μεταξύ, σήμερα θα μιλήσει και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Φίλιπ Λέιν.

Πάντως, η προσοχή παραμένει στραμμένη στις ΗΠΑ αφού ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από την προεδρική κούρσα την Κυριακή και ενέκρινε την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως υποψήφια των Δημοκρατικών.

Οι Δημοκρατικοί ενώθηκαν πίσω από τον Χάρις ως ο πρωτοπόρος του κόμματος για την προεδρική υποψηφιότητα, ενώ υπήρξε μεγάλη κλίμακα στη συγκέντρωση κεφαλαίων για το κόμμα και την εκστρατεία της.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση συνέχισε να αυξάνεται τον Ιούλιο, σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην Ευρωζώνη, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 1 ποσοστιαία μονάδα και διαμορφώθηκε στις -13. Εν τω μεταξύ, σε ολόκληρη την ΕΕ, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες στο -12,2.

Άντεξε το profit taking ο Γενικός Δείκτης – Έδωσε στηρίξεις η ΔΕΗ

Στάση για «ανάσες» έκανε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κατάφερε να απορροφήσει τις πιέσεις της κατοχύρωσης των κερδών που ευλόγως εκδηλώθηκαν, χωρίς όμως να χάσει τη ζώνη των 1.480 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 1.480,23 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.479,83 μονάδων (-0,18%) και 1.487,54 μονάδων (+0,34%). Ο τζίρος ανήλθε στα 81,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,5 εκατ. τεμάχια αξίας 6,2 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,28% στις 3.619,14 μονάδες, ενώ στο +0,23% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.333,70 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,30% στις 1.344,67 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Ethereum: Πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ
Kρυπτονομίσματα |

«Πράσινο φως» στο Ethereum από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ - Τι σηματοδοτεί

Το Ether είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα της αλυσίδας μπλοκ ethereum και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο μετά το bitcoin με κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 415 δισ. δολάρια