Επιφυλακτικές ήταν οι κινήσεις που εμφάνισε σήμερα η Wall Street, καθώς αναμένει τα εταιρικά αποτελέσματα από τον κλάδο της τεχνολογίας, και όχι μόνο, ενώ παρακολουθεί και τις προεκλογικές ισορροπίες στη χώρα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,14% στις 40.358 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,16% στις 5.555 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,06% στις 17.997 μονάδες.

Πιέσεις στις ευρωαγορές, διαφοροποιήθηκε ο DAX

Η αγορά κράτησε στάση αναμονής για τα αποτελέσματα της μητρική της Google, Alphabet, και της Tesla, καθώς αυτές οι αναφορές θα σηματοδοτήσουν την πρώτη εικόνα για το πως πήγε ο κλάδος της τεχνολογίας κατά το δεύτερο τρίμηνο. Παρά αυτές τις απογοητεύσεις, η περίοδος της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έχει ξεκινήσει δυναμικά. Περίπου το 20% των εταιρειών του S&P 500 έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, με το 80% αυτών να ξεπερνούν τις προσδοκίες, δείχνουν τα στοιχεία του FactSet.

Εν τω μεταξύ, η General Motors δημοσίευσε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που ξεπέρασαν εύκολα τις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά η μετοχή της έχασε 6%, καθώς η διοίκηση καθυστέρησε τα πλάνα της για τα ηλεκτρικά οχήματα. Από την άλλη, η UPS κινήθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων για το β’ 3μηνο του έτους, με αποτέλεσμα τη μετοχή να χάνει 13%.

Στο μεταξύ, με μικρότερο ρυθμό, η στροφή των αγοραστών προς τη μικρή κεφαλαιοποίηση συνεχίζεται, καθώς οι επενδυτές πιστεύουν όλο και περισσότερο ότι η Federal Reserve θα αρχίσει σύντομα να μειώνει τα επιτόκια, μια κίνηση που θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμη για μικρότερες και πιο κυκλικά προσανατολισμένες εταιρείες.

Ο Larry Tentarelli, επικεφαλής τεχνικής στρατηγικής στην Blue Chip Daily Trend Report, εκτίμησε ότι η εναλλαγή από τις μετοχές τεχνολογίας megacap σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα εξακολουθεί μέχρι σήμερα. Οι επενδυτές προσπαθούν να προλάβουν τις δυνητικά θετικές ανακοινώσεις κερδών τις επόμενες ημέρες και την ανάγνωση του δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης που αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας.

«Πιστεύω ότι αυτή η ιστορία περιστροφής είναι ακόμα ισχυρή», είπε ο Tentarelli. «Αν λάβουμε καλά νέα και από το μέτωπο του πληθωρισμού, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να δούμε ένα άλλο ανοδικό κύμα, ειδικά στις μικρές κεφαλαιοποιήσεις και τις τράπεζες», πρόσθεσε.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, τώρα, η δραστηριότητα των υπηρεσιών στην περιοχή της Φιλαδέλφειας έφτασε το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο τον Ιούλιο, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα. Ο μη μεταποιητικός δείκτης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας υποχώρησε στο -10, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2023, αφού έφτασε στο 15,1 τον Ιούνιο. Ο δείκτης μετρά την ποσοστιαία διαφορά μεταξύ των εταιρειών που αναφέρουν επέκταση έναντι της συρρίκνωσης.

Τέλος, οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών υποχώρησαν κατά 5,4% τον Ιούνιο σε μηνιαία βάση για να διαμορφωθούν σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 3,89 εκατομμυρίων, σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών (NAR). Σε ετήσια βάση, το ποσοστό μειώθηκε επίσης κατά 5,4%.

Η μέση τιμή πώλησης υφιστάμενων κατοικιών για όλους τους τύπους κατοικιών αυξήθηκε κατά 4,1% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, φτάνοντας τα 426.900 δολάρια. Το συνολικό απόθεμα κατοικιών στα τέλη Ιουνίου ήταν 1,32 εκατομμύρια μονάδες, αυξημένο κατά 3,1% από τον προηγούμενο μήνα και 23,4% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street