Να διαχειριστεί τις κινήσεις των βραχυπρόθεσμων προσπαθεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά από τρεις εβδομάδες ήπιας ανόδου, δίνει λαβή στο profit taking, ειδικά στους τίτλους που ηγήθηκαν της αναρρίχησης στη ζώνη των 1.480 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,07% στις 1.483,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.632,77 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 0,17% στις 1.351,06 μονάδες.

Αθόρυβη άνοδος

Από τα επίπεδα των 1.400 μονάδων στις αρχές του Ιουλίου, το ΧΑ έχει μπει στο τελευταίο δεκαήμερο με 80 μονάδες επιπλέον, προκαλώντας όπως είναι αναμενόμενο την κατοχύρωση μέρους αυτών των κερδών. Ειδικά μάλιστα σε τίτλους που ηγήθηκαν της ανάκαμψης, η οποία ξέσπασε με μεγαλύτερο εύρος στη χθεσινή συνεδρίαση.

Οι κινήσεις αυτές, όπως εκτιμάται, δεν αναμένεται να αλλάξουν τη θετική τάση που έχει ήδη διαμορφωθεί σε μια αγορά που κινήθηκε ήπια ανοδικά, με τις απαραίτητες στάσεις ενδιάμεσα. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι από την αρχή του μήνα υπήρξαν μόνο τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, με την εποχικότητα να επιδρά καθόλη τη διάρκεια αυτού του διαστήματος.

Έτσι, η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη, διότι αφενός επέρχεται η γνωστή θερινή ραστώνη με μειωμένους τζίρους και επενδυτική απάθεια, αφετέρου παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της Γαλλίας που έως ότου λυθεί επί της βάσης του, θα αποτελεί πάντα εστία αναζωπύρωσης.

Μια εστία που μπορεί να επιβαρυνθεί το επόμενο διάστημα και από τις προεκλογικές ισορροπίες στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, όπου σύσσωμη η επενδυτική κοινότητα αναδιπλώνεται από το Trump trade που «έπαιζε» πριν την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, σε θετικά εδάφη κινούνται οι Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Autohellas, Τιτάν, Εθνική, ΔΑΑ, Alpha Bank και Eurobank.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι ΟΤΕ, Aegean, Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Coca Cola, Βιοχάλκο, Πειραιώς και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή είναι οι Cenergy, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Ethereum: Πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ
Kρυπτονομίσματα |

«Πράσινο φως» στο Ethereum από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ - Τι σηματοδοτεί

Το Ether είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα της αλυσίδας μπλοκ ethereum και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο μετά το bitcoin με κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 415 δισ. δολάρια