Στάση για «ανάσες» έκανε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κατάφερε να απορροφήσει τις πιέσεις της κατοχύρωσης των κερδών που ευλόγως εκδηλώθηκαν, χωρίς όμως να χάσει τη ζώνη των 1.480 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 1.480,23 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.479,83 μονάδων (-0,18%) και 1.487,54 μονάδων (+0,34%). Ο τζίρος ανήλθε στα 81,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,5 εκατ. τεμάχια αξίας 6,2 εκατ. ευρώ.

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της Softweb στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,28% στις 3.619,14 μονάδες, ενώ στο +0,23% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.333,70 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,30% στις 1.344,67 μονάδες.

Trading σε στενό εύρος

Σε μικρο-αλλαγές θέσεων και ήπια κατοχύρωση κερδών αναλώθηκε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να παρεμβαίνουν επιλεκτικά για να κρατήσουν μόνο τα επίπεδα του γενικού δείκτη. Την ίδια ώρα, δεν ήταν λίγοι οι τίτλοι που διόρθωσαν, ειδικά εκείνοι που οδήγησαν την πρόσφατη ανοδική κίνηση της αγοράς.

Οι αγοραστές έδειξαν ότι έχουν γίνει πιο επιφυλακτικοί, καθώς από τα επίπεδα των 1.400 μονάδων στις αρχές του Ιουλίου, το ΧΑ έχει μπει στο τελευταίο δεκαήμερο με 80 μονάδες επιπλέον, προκαλώντας όπως είναι αναμενόμενο την κατοχύρωση μέρους αυτών των κερδών. Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι από την αρχή του μήνα υπήρξαν μόνο τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, με την εποχικότητα να επιδρά καθόλη τη διάρκεια αυτού του διαστήματος.

Σταδιακά η αγορά θα λάβει κάποια καύσιμα από τα εταιρικά αποτελέσματα που πρόκειται να ανακοινωθούν, αφού 25 εισηγμένες πρόκειται να δημοσιοποιήσουν τις επιδόσεις τους το δεύτερο τρίμηνο του έτους μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Στο ίδιο διάστημα, έχουμε και 6 αποκοπές μερισμάτων, με εκείνες της Eurobank, της Alpha Bank, της Εθνικής και του ΟΛΠ να ξεχωρίζουν.

Το ζητούμενο επομένως είναι η αγορά να δώσει στα χαρτοφυλάκια την ευκαιρία να ενθυλακώσουν μέρος των κερδών τους, χωρίς να χάσει την βραχυπρόθεσμη τάση, η οποία μετά την άνετη διάσπαση των 1.435 μονάδων παραμένει θετική. Εάν αυτές κινήσεις ξεπεραστούν από την αγορά με ελεγχόμενα ή καθόλου κέρδη, τότε η επαφή με τα πρόσφατα υψηλά των 1.505 μονάδων θα έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβεβαιωθεί.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Jumbo, Aegean και Πειραιώς έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 1%, βαρύνοντας τον γενικό δείκτη, ενώ σε αρνητικά εδάφη ολοκλήρωσαν και οι ΔΑΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Eurobank, Coca Cola, Cenergy, Σαράντης, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ έκλεισε με κέρδη 1,74%, με τις Autohellas, Motor Oil, Alpha Bank, Εθνική, Λάμδα και ΟΠΑΠ να κλείνουν θετικά. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Τιτάν, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών