Υπό το βάρος της κατοχύρωσης των κερδών των προηγούμενων ημερών βρίσκεται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βλέπει αρκετούς τίτλους που μονοπώλησαν το αγοραστικό ενδιαφέρον να διορθώνουν.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,14% στις 1.480,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,22% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.621,34 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,63% στις 1.340,18 μονάδες.

Ήπια διόρθωση

Οι αγοραστές έχουν γίνει πιο επιφυλακτικοί την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, κινούμενοι αρκετά επιφυλακτικά, προκειμένου να αφήσουν πολλές μετοχές να διορθώσουν ελαφρώς από την άνοδο που κορυφώθηκε χτες. Βέβαια οι πιέσεις είναι λελογισμένες, με τον τζίρο μάλιστα να αυξάνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, καθώς η αγορά έχει μπει για τα καλά στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Σταδιακά η αγορά θα λάβει κάποια καύσιμα από τα εταιρικά αποτελέσματα που πρόκειται να ανακοινωθούν, αφού 25 εισηγμένες πρόκειται να δημοσιοποιήσουν τις επιδόσεις τους το δεύτερο τρίμηνο του έτους μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Στο ίδιο διάστημα, έχουμε και 6 αποκοπές μερισμάτων, με εκείνες της Eurobank, της Alpha Bank, της Εθνικής και του ΟΛΠ να ξεχωρίζουν.

Το ζητούμενο επομένως είναι η αγορά να δώσει στα χαρτοφυλάκια την ευκαιρία να ενθυλακώσουν μέρος των κερδών τους, χωρίς να χάσει την βραχυπρόθεσμη τάση, η οποία μετά την άνετη διάσπαση των 1.435 μονάδων παραμένει θετική. Εάν αυτές κινήσεις ξεπεραστούν από την αγορά με ελεγχόμενα ή καθόλου κέρδη, τότε η επαφή με τα πρόσφατα υψηλά των 1.505 μονάδων θα έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβεβαιωθεί.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς χάνει 1,13%, με τις Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Eurobank, ΕΛΧΑ, Λάμδα, ΟΤΕ, Aegean, ΔΑΑ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Εθνική και Jumbo να κινούνται ήπια πτωτικά.

Στον αντίποδα, Motor Oil και ΔΕΗ σημειώνουν κέρδη 1,36% και 1,04% αντίστοιχα, προσφέροντας σημαντικές στηρίξεις, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Autohellas, Cenergy, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή είναι ο Τιτάν και η Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών