Στην κορυφή της λίστας με τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο για τους τουρίστες βρέθηκε η Σιγκαπούρη, με βάση νέα έρευνα του Forbes Advisor, στο πλαίσιο της οποίας βαθμολογήθηκαν πόλεις για παραμέτρους όπως η εγκληματικότητα, η ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης και οι κίνδυνοι φυσικών καταστροφών, με τις πιο ασφαλείς πόλεις να συγκεντρώνουν τους λιγότερους βαθμούς από το 0 μέχρι το 100. Η Σιγκαπούρη έλαβε το εκπληκτικό 0.

Από τις 60 πόλεις που αναλύθηκαν, μπορεί να υπερηφανεύεται για τον χαμηλότερο κίνδυνο φυσικών καταστροφών και τον δεύτερο χαμηλότερο κίνδυνο για την υγεία και τις υποδομές.

Σιγκαπούρη: Εισάγει καταναλωτικά αγαθά απο τη Ρωσία χωρίς εμπόδια

Στο πλαίσιο της μελέτης αναλύθηκαν επίσης κίνδυνοι για την ψηφιακή ασφάλεια, οι οποίοι ορίζονται ως η ικανότητα ελεύθερης χρήσης του Διαδικτύου χωρίς φόβο διαδικτυακών επιθέσεων ή παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής. Η Σιγκαπούρη θεωρήθηκε ότι έχει τον δεύτερο χαμηλότερο κίνδυνο ψηφιακής ασφάλειας στη λίστα.

Μετά τη Σιγκαπούρη, η μελέτη κατέταξε το Τόκιο και το Τορόντο ως τις επόμενες ασφαλέστερες πόλεις για τους ταξιδιώτες.

Το Τόκιο θεωρήθηκε ότι είχε τον χαμηλότερο κίνδυνο για την ασφάλεια της υγείας, απόδειξη της ποιότητας των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στην πόλη, και τον πέμπτο χαμηλότερο κίνδυνο για την ασφάλεια των υποδομών.

Το Top 10

Η Ιαπωνία και η Αυστραλία ήταν οι μόνες χώρες που είχαν δύο πόλεις στη λίστα των 10 κορυφαίων της μελέτης, η οποία περιελάμβανε:

·       Σιγκαπούρη

·       Τόκιο, Ιαπωνία

·       Τορόντο, Καναδάς

·       Σύδνεϋ, Αυστραλία

·       Ζυρίχη, Ελβετία

·       Κοπενχάγη, Δανία

·       Σεούλ, Νότια Κορέα

·       Οζάκα, Ιαπωνία

·       Μελβούρνη, Αυστραλία

·       Άμστερνταμ, Ολλανδία

·       Οι πιο επικίνδυνες πόλεις

Μόνο μία πόλη έλαβε 100 βαθμούς: το Καράκας στη Βενεζουέλα.

Είχε τον «υψηλότερο κίνδυνο για την ασφάλεια της υγείας, που αντικατοπτρίζει το χαμηλό επίπεδο και την ποιότητα των υπηρεσιών και της υποδομής υγειονομικής περίθαλψης», ανέφεραν οι συντάκτες της μελέτης.

Το ποσοστό εγκληματικότητας του Καράκας του απέφερε επίσης τη χαμηλότερη βαθμολογία ασφάλειας ταξιδιού από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ που συμβουλεύει τους πολίτες πως βρίσκεται στο «Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε».

«Μην ταξιδεύετε στη Βενεζουέλα λόγω εγκληματικότητας,  πολιτικής αναταραχής, απαγωγών και αυθαιρεσιών στην επιβολή του νόμου. Επανεξετάστε τα ταξίδια λόγω παράνομων κρατήσεων, τρομοκρατίας και κακών υποδομών υγείας», αναφέρει ο ιστότοπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το Καράτσι του Πακιστάν θεωρήθηκε η δεύτερη πιο επικίνδυνη πόλη, με βάση τη μελέτη. Το Forbes κατηγοριοποίησε το Καράτσι ως την πόλη με τον υψηλότερο κίνδυνο προσωπικής ασφάλειας, καθώς και τον τέταρτο υψηλότερο κίνδυνο για την ασφάλεια των υποδομών.

«Η τρομοκρατία και η συνεχιζόμενη βία από εξτρεμιστικά στοιχεία οδήγησαν σε αδιάκριτες επιθέσεις εναντίον πολιτικών, καθώς και τοπικών στρατιωτικών και αστυνομικών στόχων», αναφέρει και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε μια ταξιδιωτική οδηγία που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2023, τοποθετώντας τη χώρα στο «Επίπεδο 3», που προειδοποιεί τους επισκέπτες να επανεξετάσουν το ταξίδι.

Η Γιανγκόν της Μιανμάρ ήταν οι τρίτη πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο για τους ταξιδιώτες, ακολουθούμενη από το Λάγος της Νιγηρίας, τη Μανίλα στις Φιλιππίνες και την Ντάκα στο Μπαγκλαντές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή