Η Spotify ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ, ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, ωθώντας τη μετοχή της πραγματοποιήσει άλμα άνω του 14% στις προκαταρκτικές συναλλαγές της Τρίτης.

Η σουηδική πλατφόρμα ροής μουσικού περιεχομένου επιχείρησε να μειώσει το κόστος λειτουργίας της μέσω απολύσεων και περικοπών στον προϋπολογισμό μάρκετινγκ πέρυσι, ενώ επιχείρησε να αυξήσει τη βάση χρηστών της μέσω προωθήσεων και νέων επενδύσεων σε podcast.

Το Spotify AI θέλει να μάθει τι συμβαίνει στο μυαλό μας για να μας προτείνει το κατάλληλο τραγούδι

Το β’ τρίμηνο του 2024, ο αριθμός των συνδρομητών που διατηρούν λογαριασμό επ’ αμοιβή στην Spotify αυξήθηκε στα 246 εκατομμύρια, ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς.

«Πραγματικά, τα πάντα εξαρτώνται από τον αριθμό των συνδρομητικών προσφορών που έχουμε. Μεταβαίνουμε από το one-size-fits-all στο να έχουμε κάτι για όλους», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντάνιελ Εκ, σε συνέντευξή του στο Reuters, επικαλούμενος τα διάφορα πλάν της εταιρείας για παροχή ξεχωριστών συνδρομητικών πακέτων σε φοιτητές και κοινά νοικοκυριά.

Κέρδη αυξημένα κατά 45%

Τα κέρδη του Spotify αυξήθηκαν κατά 45% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 1,11 δισ. ευρώ, ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,07 δισ. ευρώ. Τα κέρδη ανά μετοχή στα 1,33 ευρώ ξεπέρασαν επίσης τις εκτιμήσεις για 1,06 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της IBES από το LSEG.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 20% στα 3,81 δισ. ευρώ για το β’ τρίμηνο του 2024, οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 3,82 δισ. ευρώ. Η εταιρεία υπολείπεται του στόχου της για μηνιαίους ενεργούς χρήστες (MAU). Το Spotify είχε αναφέρει προηγουμένως ότι στόχευε να φτάσει τους 631 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες (MAU), αλλά έφτασε τα 626 εκατομμύρια μόνο για το τρίμηνο.

«Με λίγα λόγια, ήταν ένα πολύ καλό τρίμηνο για αυτούς», δήλωσε ο Σάιμον Ντάισον, αναλυτής στην Omdia, εταιρεία συμβούλων που εστιάζει στα μέσα ενημέρωσης, τις τηλεπικοινωνίες και τις επικοινωνίες. «Έχασαν το MAU τους, αλλά με την κατεύθυνσή τους εξακολουθούν να είναι βέβαιοι ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί, και αν παραμείνουν σε καλό δρόμο, όλοι θα ξεχάσουμε ότι έχουν χάσει τον στόχο για αυτό το τρίμηνο», σημείωσε.

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σημείωσε αύξηση των χρηστών της σε όλες τις περιοχές, αλλά ότι δεν είχε επιτύχει τον στόχο της MAU λόγω της «συνεχούς αναβαθμονόμησης» των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ. «Είναι σίγουρα κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά, αν χάσουμε τις δικές μας προβλέψεις», είπε ο Εκ. «Για μένα, είναι θέμα πότε, όχι εάν. Θα επιστρέψουμε σε ισχυρή ανάπτυξη MAU, νιώθω σίγουρος γι’ αυτό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή