Αποτελέσματα καλύτερα των προβλέψεων κατέγραψε ο γαλλικός αμυντικός γιγαντας Thales. Οι πωλήσεις για το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 8,9% στα 9,5 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) αυξήθηκαν κατά 10,4% στα 1.096 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο EBIT αυξήθηκε από 11,7% πέρυσι (HQ 2023) σε 11,8% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Γαλλία: «Στομώνει» η γαλλική πολεμική βιομηχανία λόγω υπερπαραγωγής

Για το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι παραγγελιες της Thales αυξήθηκε κατά 26% στα 10,8 δισεκατομμύρια ευρώ, με το βιβλίο παραγγελιών της εταιρείας να ανεβαίνει πλέον στα 47 δισεκατομμύρια ευρώ, που είναι ένα νέο υψηλό ρεκόρ.

Οι πωλήσεις στον τομέα της Αεροδιαστημικής ανήλθαν σε 2.582 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,6% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2023 (+4,8% σε σταθερή εμβέλεια και συναλλαγματικές ισοτιμίες). Σύμφωνα με την Thales , αυτή η αλλαγή αντανακλά μικτές τάσεις  δηλαδή, διψήφια ανάπτυξη στην αεροναυπηγική και σταθερή δραστηριότητα στο διαστημικό τμήμα.

Οι πωλήσεις στον τομέα Άμυνας & Ασφάλειας ανήλθαν συνολικά σε 4.938 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 8,7% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2023 (+8,5% σε σταθερή εμβέλεια και συναλλαγματικές ισοτιμίες).

«Στον τομέα της Ψηφιακής Ταυτότητας & Ασφάλειας, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,4% σε σταθερό εύρος και συναλλαγματικές ισοτιμίες στα 1.934 εκατομμύρια ευρώ. Μετά από πτώση το πρώτο τρίμηνο (-2,5% σε σταθερή εμβέλεια και συναλλαγματικές ισοτιμίες), το δεύτερο τρίμηνο επέστρεψε σε θετική οργανική ανάπτυξη (+3,1%).

Σε δήλωσή του, ο Patrice Caine, διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Thales δήλωσε: «Πετύχαμε για άλλη μια φορά ισχυρή αύξηση πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του έτους, με παραγγελίες ρεκόρ που περιλαμβάνουν τρία συμβόλαια με αξία μονάδας άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό αντανακλά την έντονη ζήτηση από τους πελάτες μας και την ποιότητα των λύσεων του Ομίλου.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε για να αυξήσουμε την παραγωγική μας ικανότητα και να υποστηρίξουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της επιχείρησής μας. Επίσης, επιταχύνουμε τις επενδύσεις μας στην καινοτομία για να ενισχύσουμε την τεχνολογική μας ηγεσία. Άλλες προτεραιότητες για το έτος περιλαμβάνουν τη συνεχιζόμενη ενσωμάτωση των πρόσφατων εξαγορών Imperva και Cobham Aerospace Communications».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή