Τον Στέφαν Μπόλινγκερ,  πρώην στέλεχος της Goldman Sachs διόρισε η ελβετική ιδιωτική τράπεζα Julius Baer, ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό της.

Ο Μπόλινγκερ, Ελβετός πολίτης, ήταν μέχρι τώρα συνεπικεφαλής της διαχείρισης ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στη Goldman.

Με τον διορισμό του αντικαθιστά τον Φιλίπ Ρίκενμπαχερ,  ο οποίος αποχώρησε τον Φεβρουάριο μετά από πτώση 52% στα ετήσια κέρδη της τράπεζας λόγω της διαγραφής της έκθεσής του σε SFr606 εκατ. (700 εκατ. $) στον όμιλο ακινήτων Signa που επλήγη από την κρίση.

EFG International: Ο νέος Βραζιλιάνος μνηστήρας και το ναυάγιο του deal με την Julius Baer

Ο πρόεδρος της Julius Baer, Ρομέο Λάχερ, ανέφερε ότι η εμπειρία του Μπόλινγκερ «συνδυάζει μια ολοκληρωμένη κατανόηση του κινδύνου, των προϊόντων και του τρόπου παροχής αξίας σε πελάτες παγκόσμιας διαχείρισης πλούτου μέσω της δημιουργίας επεκτάσιμων πελατοκεντρικών επιχειρήσεων».

Υπό την ηγεσία του τα τελευταία πέντε χρόνια, η ιδιωτική επιχείρηση διαχείρισης περιουσίας της Goldman στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική είχε υπερδιπλασιάσει τα υπό διαχείριση περιουσιακά της στοιχεία.

«Ο Στέφαν οδήγησε και έχτισε εξαιρετικές επιχειρήσεις, οι περισσότερες από αυτές στον τομέα διαχείρισης πλούτου και των κεφαλαιαγορών», είπε ο Λάτσερ.

Ποιος είναι ο νέος CEO Julius Baer

Ο Μπόλινγκερ, ένας 50χρονος Ελβετός πολίτης, ξεκίνησε την καριέρα του στην Zuercher Kantonalbank. Πριν ενταχθεί στην Goldman Sachs, όπου ήταν συνεργάτης για 14 χρόνια, εργάστηκε επίσης στην JP Morgan.

«Είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της Julius Baer», είπε.

Ο νέος διευθύνων δύμβουλος καλείται να κατευθύνει τον Julius Baer σε πιο ήρεμα νερά, αφού το ελβετικό ίδρυμα που χρονολογείται από το 1890 παγιδεύτηκε σε μια σειρά από καταστροφικά επεισόδια.

Τον Φεβρουάριο, η Julius Baer αναγκάστηκε να διαγράψει ζημιές 586 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (659,2 εκατομμύρια δολάρια) από δάνεια στον όμιλο Signa του αυστριακού μεγιστάνα Rene Benko και είπε ότι θα αποχωρήσει από την ιδιωτική του δραστηριότητα χρέους.

Η απομείωση κόστισε τη δουλειά του στον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας από το 2019, Philipp Rickenbacher. Τους τελευταίους 12 μήνες η τράπεζα, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 417 δισ. φράγκων, σημείωσε πτώση της τιμής της μετοχής της κατά 8%.

Νωρίτερα φέτος, η τράπεζα αναφέρθηκε ότι είχε συνομιλίες με την ιδιωτική τράπεζα EFG International, του Σπύρου Λάτση, σχετικά με μια πιθανή εξαγορά , που θα έβλεπε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της EFG, Τζόρτζιο Πραντέλι, ως δυνητικό επικεφαλής μιας συνδυασμένης οντότητας.

Ωστόσο, όπως έγραψε το Reuters, οι ελβετικές ρυθμιστικές ανησυχίες διέκοψαν τις συνομιλίες για μια πιθανή σύνδεση αξίας περίπου 15 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα