Μετά από ένα καύσωνα διαρκείας, ο καιρός αλλάζει, καθώς τις επόμενες ημέρες πλησιάζει πολικός αεροχείμαρρος, φέρνοντας λίγες ανάσες δροσιάς. Παρόλα αυτά τα φαινόμενα δεν θα κρατήσει πολύ, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια.

Βάσεις της ανάρτησης του, ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι μετά τα μπουρίνια και τις καταιγίδες που θα σαρώσουν τη χώρα, ο καύσωνας αναμένεται να επιστρέψει δριμύτερος και με μεγαλύτερη ένταση για τον Αύγουστο.

Η ανάρτηση του Τσατραφύλλια για τον καιρό

Σύμφωνα με ανάρτηση του ο μετεωρολόγος:«Δροσιά με το σταγονόμετρο και μπουρίνια φέρνει ο πολικός αεροχείμαρρος». Θα έρθει άλλος καύσωνας; Μετά από τον εξαντλητικό και 15νθήμερο περίπου καύσωνα, ενεργοποιείται η μεταφορά ψυχρότερου αέρα στην περιοχή μας με τη βοήθεια του πολικού αεροχείμαρρου (ποτάμι αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα) με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να παρουσιάσει πτώση τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, η πτώση της θερμοκρασίας ( η οποία δυστυχώς δεν θα διαρκέσει πολύ) εκτός από τις ανάσες δροσιάς θα προκαλέσει δυνητικά και επικίνδυνες καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξης των 6-8 βαθμών μέχρι την Παρασκευή .Από το Σαββατοκύριακο σταδιακά θα αρχίσει να ξανά ανεβαίνει (ΟΧΙ σε ανυπόφορα επίπεδα). Σε σχέση με την εξέλιξη του καιρού από ο Ιούλιος φαίνεται να μας αποχαιρετά με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες για τις βορειότερες ηπειρωτικές περιοχές και με περισσότερη ζέστη (2-4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά) για τις υπόλοιπες.

Τέλος, 6 παγκόσμια προγνωστικά κέντρα συγκλίνουν στην άποψη ότι η πιθανότητα ο φετινός Αύγουστος να είναι πιο θερμός από τα συνηθισμένα είναι πάνω από 60-70%. Άρα δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να έχουμε και άλλο επεισόδιο καύσωνα».

Οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Παρακάτω αναφέρονται οι προβλέψεις της ΕΜΥ μέχρι και το Σάββατο

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για την Τετάρτη

Αρχικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές εκτός από τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες. Όπου θα υπάρχουν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από νωρίς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και σε όλα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά τους 34 με 36 βαθμούς, και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Πέφτει η θερμοκρασία την Πέμπτη

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στη Θράκη και την ανατολική και κεντρική Μακεδονία πιθανόν να είναι έντονα. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα και θα κυμαίνεται σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 35 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Αλλάζει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες και βελτίωση το βραδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Όμως το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ανατολικά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί. Στο Ιόνιο 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία από το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι απόγευμα οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ηπειρωτικά.

Και στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο αρχικά 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα