Ο Ευάγγελος Γκιζελής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Gizelis Robotics, αποκτά μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου τον έλεγχο του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

«Ξεκινά μια νέα εποχή στρατηγικής ανάπτυξης για την Gizelis Robotics μακράς πνοής με στόχο την ελληνική και διεθνή αγορά!», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία η συμφωνία αύξησης του ποσοστού της συμμετοχής χαρακτηρίζεται «εξέλιξη-ορόσημο».

Η «κρυμμένη» δυναμική του ελληνικού επιχειρείν

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης καθώς και στρατηγική συμφωνία ανάπτυξης με όλους τους αξιότιμους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές που ενισχύει την περαιτέρω ταχύτατη ανάπτυξη της Εταιρείας μέσα από την υλοποίηση στρατηγικών αποφάσεων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ε. Γκιζελής: «η αύξηση του κεφαλαίου της Εταιρείας σε συνδυασμό με την εξασφάλιση εξωτερικής χρηματοδότησης, ισχυροποιεί την οικονομική θέση της Εταιρείας. Με τη στρατηγική αυτή κίνηση ενισχύεται όχι μόνο η διάρθρωση των κεφαλαίων της Gizelis Robotics αλλά κυρίως η ικανότητά της να πρωτοπορεί σε επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες αιχμής και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε νέες, δυναμικές αγορές. Με βαθιά γνώση και εμπειρία της αγοράς της ρομποτικής και του αυτοματισμού, σε μια περίοδο που οι επενδυτικές κινήσεις στο Industry 4.0 ωριμάζουν συνεχώς, επενδύω στο scale up της Εταιρείας, στην ενίσχυση του ανταγωνιστικού της πλεονεκτήματος και στη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στον κλάδο».

Η Gizelis Robotics, η νεότερη εταιρία του Βιομηχανικού Ομίλου ΓΚΙΖΕΛΗΣ (Gizelis SA/Gizelis Robotics) είναι σήμερα ο μεγαλύτερος integrator συστημάτων ρομποτικής και εφαρμογών αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας, που παρέχει τόσο μοναδικές και κατ’ απαίτηση ρομποτικές λύσεις όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική βιομηχανία και στις αγορές του εξωτερικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις