Ακόμη ένα κομμάτι προστέθηκε στο πάζλ που «στήνει» η Ideal στον χώρο της Πληροφορικής με την απόκτηση της BlueStream.

Η εταιρεία holding που διοικείται από τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου προχωρά το σχέδιο για την οικοδόμηση ενός μεγάλου τεχνολογικού ομίλου που θα προσφέρει όλο το φάσμα των υπηρεσιών στους υποψήφιους πελάτες και θα καλύπτει διαφορετικούς υπο-τομείς της πληροφορικής.

Στα «σκαριά» νέες εξαγορές από την Ideal – Πού βλέπει ευκαιρίες ανάπτυξης

Από την κυβερνοασφάλεια και τα ψηφιακά πιστοποιητικά και τις υπογραφές μέχρι την 24ώρη παρακολούθηση των συστημάτων και την αντιμετώπιση σε όποιο συμβάν τυχόν προκύψει.

Η προσθήκη της BlueStream υπηρετεί, όπως εξηγεί κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας στον ΟΤ αυτή την λογική: δίνει περισσότερες λύσεις για την μετάβασή των εταιρειών στο cloud, όπου και ενισχύουμε το αποτύπωμά μας.

Ψηλά μπαίνει ο πήχης και από πλευράς οικονομικών στόχων. Επιδίωξη της διοικητικής ομάδας της Ideal, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές είναι ο συγκεκριμένος όμιλος πληροφορικής να παράγει τζίρο 140 εκατ. ευρώ και ενδεχομένως EBITDA της τάξης των 17 με 18 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Ανοιχτή η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, αλλά και η… πώληση

Τα σχέδια ωστόσο δεν σταματάνε εκεί. Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει διάφορες επιλογές που επεκτείνονται από την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών έως και την πώληση σε τρίτο επενδυτή ως… πακέτο.

Η απόφαση για τον δρόμο που θα ακολουθήσει η εταιρεία ωστόσο θα αποφασισθεί προϊόντος του χρόνου και ανάλογα με την συγκυρία και τις καταστάσεις που διαμορφώνονται στην αγορά. Και φυσικά τι ευκαιρίες θα παρουσιαστούν.

Ακόμη και η εξολοκλήρου πώληση είναι στο τραπέζι. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την Astir Vitogiannis, η οποία πουλήθηκε κατά 100% στην Guala Closures έναντι συμφωνηθείσας εταιρικής αξίας € 136 εκατ. ευρώ ενώ στα ταμεία της εταιρείας θα εισέλθουν περίπου 115 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, τότε ο Πρόεδρος της Ideal Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου σχολίασε το deal, δηλώνοντας πως βοήθησαν την Astir να αναπτυχθεί και να προσελκύσει την προσοχή της μεγαλύτερης εταιρείας στον τομέα της.

«Κοιτάμε εταιρείες, όχι κλάδους»

Στο ραντάρ της Ideal μπαίνουν και άλλες εξαγορές, με πηγές που γνωρίζουν να μην θέλουν να αποκαλύψουν κάτι τη δεδομένη στιγμή.

Άλλωστε η εταιρεία δεν έχει κρύψει ότι διατηρεί σηκωμένες τις κεραίες της και αναζητά διαρκώς νέες εταιρείες που έχουν να τις προσφέρουν υπεραξίες ανεξάρτητα από τον κλάδο δραστηριοποίησης.

Το μέγεθος και η δυναμική της εταιρείας να παράξει κέρδη και μεγάλες πωλήσεις και όχι ο κλάδος είναι αυτό που εξετάζει πρωτίστως η διοικητική ομάδα της Ideal.

«Ξεκινήσαμε τις επενδύσεις γιατί η Ελλάδα άλλαζε»

Ο πρόεδρος της Ideal Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου μιλώντας πρόσφατα στο συνέδριο του Economist ανέφερε ότι η εταιρεία αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα γιατί η χώρα άρχισε να αλλάζει κυρίως ως προς τον τρόπο που έβλεπε τις επενδύσεις.

«Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ανάπτυξη, ότι είμαστε ευπρόσδεκτοι», είπε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε την ανάγκη για συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών και την σύσταση ενός

Να σημειωθεί ότι η Ideal ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 150% (στα 109,5 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που οφείλεται στη διεύρυνση των εσόδων από την πληροφορική και στην εξαγορά της Αττικά Πολυκαταστήματα) και των κερδών της μετά τη φορολογία κατά 18% (στα 4,8 εκατ. έναντι 4,1 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο).

Η Ideal Holdings δραστηριοποιείται σε δύο τομείς, του λιανεμπορίου με τα πολυκαταστήματα Attica Stores και της πληροφορικής, με τις εταιρείες Adacom, Byte Computer, Ideal Electronics και i-DOCS

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις