![Alpha Bank: Νέος αναπληρωτής CEO ο Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου – Νέος CFO ο Βασίλης Κοσμάς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/Alpha-Bank-1.jpg)
Ο Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου είναι ο νέος Deputy CEO της Alpha Bank, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας. Παραμένοντας μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο κ. Παπαγαρυφάλλου, με τη νέα του ιδιότητα, θα επικεντρωθεί περαιτέρω στην επίτευξη των κύριων στρατηγικών στόχων του Ομίλου, με τον Chief Financial Officer, τον Chief Operating Officer, τον Chief International Network καθώς και τον Chief Economist και τον CEO της Alpha Real Estate Services να συνεργάζονται στενά μαζί του για την ενίσχυση των επιδόσεων της Τράπεζας.
Ο Βασίλης Κοσμάς τοποθετείται στη θέση του Chief Financial Officer και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας. Ο κ. Κοσμάς, σε στενή συνεργασία με τον κ. Παπαγαρυφάλλου, θα έχει την ευθύνη των τομέων Performance Management & Reporting, Statutory Reporting & Tax, Capital Management & Banking Supervision, Asset Liability Management, Capital Instruments & Securitization, NPE Strategy Recovery and Monitoring και Investor Relations.
Πώς η Alpha Bank μπήκε στο στόχαστρο κορυφαίων funds παγκοσμίως
Ο CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης δήλωσε: «Ο Λάζαρος έχει ηγηθεί με επιτυχία πολλών σημαντικών πρωτοβουλιών όλα αυτά τα χρόνια, εστιάζοντας πάντα στη δημιουργία αξίας. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση της σύνθετης τραπεζικής ατζέντας και επιδεικνύει απαράμιλλη δέσμευση στην υλοποίηση των επιχειρησιακών μας σχεδίων, στοιχεία που με κάνουν να είμαι βέβαιος ότι με τη νέα του ιδιότητα θα υποστηρίξει σθεναρά την επίτευξη των στρατηγικών και οικονομικών μας στόχων. Ο Βασίλης έχει συνεργαστεί στενά μαζί μας τα τελευταία χρόνια υπό την προηγούμενη ιδιότητά του ως βασικός παράγοντας στην ανάκαμψη του ισολογισμού του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Με δεδομένο ότι διαθέτει ικανότητες που αναγνωρίζονται από την αγορά τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, ο διορισμός του Βασίλη ενισχύει την αποτελεσματικότητά μας, εισφέροντας τεχνογνωσία από την αγορά και ενισχύοντας τη δύναμη πυρός της διοικητικής μας ομάδας».
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Λάζαρου Παπαγαρυφάλλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος MBA στα Χρηματοοικονομικά από το University of Wales, Cardiff Business School. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Citibank και την ABN AMRO. Ο Λάζαρος εντάχθηκε στην Alpha Bank το 1998 και υπηρέτησε σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, μεταξύ των οποίων Διευθυντής των Τμημάτων Εταιρικής Ανάπτυξης, Διεθνούς Δικτύου και Στρατηγικού Σχεδιασμού. Το 2013, ανέλαβε τη θέση του Εντεταλμένου Γενικού Διευθυντή, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Ομίλου, στην ενίσχυση των κεφαλαίων της Τράπεζας καθώς και στην υλοποίηση σειράς συγχωνεύσεων και εξαγορών και συναλλαγών χαρτοφυλακίου. Διορίστηκε CFO του Ομίλου το 2019, ενώ από το 2022 ανέλαβε επίσης αρμοδιότητες για τους τομείς Διεθνών Λειτουργιών και COO. Διετέλεσε Πρόεδρος και Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Εταιρειών του Ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στον τραπεζικό, ασφαλιστικό, χρηματοπιστωτικό και βιομηχανικό τομέα, καθώς και στον τομέα των ακινήτων.
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Βασίλη Κοσμά
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος MBA στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Stern School of Business. Στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Procter & Gamble και η McKinsey, στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εντάχθηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στα τέλη του 2007, ηγούμενος των προσπαθειών της Τράπεζας στους τομείς Wholesale Funding, Structured Finance και Strategy, καθώς και επικεφαλής των ομάδων Ελέγχου Ποιότητας Ενεργητικού/Stress Tests της Τράπεζας, κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 9 ετών, ήταν Partner στην Alantra, υποστηρίζοντας αρχικά ευρωπαϊκές Τράπεζες στην απομόχλευση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων και πιο πρόσφατα ελληνικές Τράπεζες στην απομόχλευση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων μέσω πωλήσεων και τιτλοποιήσεων στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις («Ηρακλής»), καθώς και συνθετικών μεταβιβάσεων πιστωτικού κινδύνου.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Morgan Stanley: Το μεγάλο «πίβοτ» της Metlen, στα 48 ευρώ η τιμή στόχος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/MYTILINAIOS--600x400.jpg)
Τιμή στόχο στα 48 ευρώ για τη Metlen, δίνει η Morgan Stanley
Ετήσια EBITDA τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ από το 2028 και μετά, με καλές προοπτικές ανόδου, εκτιμά η Morgan Stanley
![Βλαχόπουλος (Πειραιώς): Η ανθεκτικότητα είναι στρατηγική επιλογή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_MAR_1429-600x400.jpg)
Βλαχόπουλος (Πειραιώς) στο Euromoney: Στρατηγική επιλογή η ανθεκτικότητα
Ο κ. Βλαχόπουλος ανέφερε ότι η Πειραιώς αξιοποιεί την τεχνολογία για τα data με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών στις εταιρικές χρηματοδοτήσεις
![ΓΣΕΒΕΕ: Πρόταση-Σχέδιο Νόμου για αδειοδότηση των τεχνικών και βιοτεχνικών επαγγελμάτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/DSC_0122-600x399.png)
Πρόταση-Σχέδιο Νόμου ΓΣΕΒΕΕ για αδειοδότηση των τεχνικών και βιοτεχνικών επαγγελμάτων
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η αναπτυξιακή προοπτική της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσω της αναβάθμισης των δεξιοτήτων και της επαγγελματικής απελευθέρωσης
![L’Oréal Hellas: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/3-4-600x400.jpg)
L’Oréal Hellas: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής
Μια συνεργασία της L’Oréal Hellas που στόχο έχει να στηρίξει το μέλλον της κομμωτικής δημιουργώντας ευκαιρίες σε νέους σπουδαστές του κλάδου
![ΕΤΕπ: Ολική επαναφορά για επενδύσεις και αισιοδοξία στην Ελλάδα – Η σύγκριση με την Ευρώπη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/epixeiriseis-600x375.jpg)
ΕΤΕπ: Ολική επαναφορά για επενδύσεις και αισιοδοξία στην Ελλάδα – Η σύγκριση με την Ευρώπη
Τι αποκαλύπτει έκθεση της ΕΤΕπ που βασίζεται σε δημοσκοπήσεις περίπου 13.000 επιχειρήσεων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ
![Eurolife FFH:Απόδοση 3,70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/Eurolife-FFH-600x250.jpg)
Eurolife FFH:Απόδοση 3,70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου
Η Eurolife FFH προσφέρει ουσιαστικό όφελος στους ασφαλισμένους της
![Ελληνικές τράπεζες: η Mediobanca ανεβάζει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες – Προτιμά Πειραιώς, Alpha Bank](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_trapezes_flags_NEA_2025-600x352.png)
«Ψήφος» στις ελληνικές τράπεζες από τη Mediobanka – Οι νέες τιμές στόχοι
Η τάση αύξησης των ελληνικών δανείων παραμένει ισχυρή και πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, επισημαίνει μεταξύ άλλων η Mediobanca για τις ελληνικές τράπεζες
![Avax: Έναρξη κάλυψης από Euroxx – Στα 3,40 ευρώ/μετοχή η τιμή στόχος [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/05/avax-600x401.jpg)
Avax: Έναρξη κάλυψης από Euroxx – Στα 3,40 ευρώ/μετοχή η τιμή στόχος [πίνακας]
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Euroxx για το διάστημα 2024-2028 - Η avax εκτιμάται ότι θα παράγει σημαντικές ελεύθερες ταμειακές ροές τα επόμενα έτ
![Τράπεζες: Γιατί φορτώνουν με επιπλέον έξοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_banking24a-600x352.png)
Γιατί «φορτώνουν» με επιπλέον έξοδα τους ισολογισμούς οι τράπεζες - Ο πήχης για τα μερίσματα
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημοσιοποίηση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων από τις τράπεζες
![Miele Hellas: «Bonus» από τους Γερμανούς στην ελληνική εταιρεία – Το στοίχημα των 100 εκατ. ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/miele-1-600x400.jpg)
Το «bonus» των Γερμανών στη Miele Hellas, το στοίχημα των 100 εκατ. και ο Κωτσόβολος
Τι ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Miele Hellas για την πορεία ανάπτυξης – Το μήνυμα των ιδιοκτητών για την ανάθεση του cluster – Πώς θα αναπτυχθεί