Ο Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου είναι ο νέος Deputy CEO της Alpha Bank, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας. Παραμένοντας μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο κ. Παπαγαρυφάλλου, με τη νέα του ιδιότητα, θα επικεντρωθεί περαιτέρω στην επίτευξη των κύριων στρατηγικών στόχων του Ομίλου, με τον Chief Financial Officer, τον Chief Operating Officer, τον Chief International Network καθώς και τον Chief Economist και τον CEO της Alpha Real Estate Services να συνεργάζονται στενά μαζί του για την ενίσχυση των επιδόσεων της Τράπεζας.

Ο Βασίλης Κοσμάς τοποθετείται στη θέση του Chief Financial Officer και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας. Ο κ. Κοσμάς, σε στενή συνεργασία με τον κ. Παπαγαρυφάλλου, θα έχει την ευθύνη των τομέων Performance Management & Reporting, Statutory Reporting & Tax, Capital Management & Banking Supervision, Asset Liability Management, Capital Instruments & Securitization, NPE Strategy Recovery and Monitoring και Investor Relations.

Πώς η Alpha Bank μπήκε στο στόχαστρο κορυφαίων funds παγκοσμίως

Ο CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης δήλωσε: «Ο Λάζαρος έχει ηγηθεί με επιτυχία πολλών σημαντικών πρωτοβουλιών όλα αυτά τα χρόνια, εστιάζοντας πάντα στη δημιουργία αξίας. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση της σύνθετης τραπεζικής ατζέντας και επιδεικνύει απαράμιλλη δέσμευση στην υλοποίηση των επιχειρησιακών μας σχεδίων, στοιχεία που με κάνουν να είμαι βέβαιος ότι με τη νέα του ιδιότητα θα υποστηρίξει σθεναρά την επίτευξη των στρατηγικών και οικονομικών μας στόχων. Ο Βασίλης έχει συνεργαστεί στενά μαζί μας τα τελευταία χρόνια υπό την προηγούμενη ιδιότητά του ως βασικός παράγοντας στην ανάκαμψη του ισολογισμού του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Με δεδομένο ότι διαθέτει ικανότητες που αναγνωρίζονται από την αγορά τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, ο διορισμός του Βασίλη ενισχύει την αποτελεσματικότητά μας, εισφέροντας τεχνογνωσία από την αγορά και ενισχύοντας τη δύναμη πυρός της διοικητικής μας ομάδας».

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Λάζαρου Παπαγαρυφάλλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος MBA στα Χρηματοοικονομικά από το University of Wales, Cardiff Business School. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Citibank και την ABN AMRO. Ο Λάζαρος εντάχθηκε στην Alpha Bank το 1998 και υπηρέτησε σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, μεταξύ των οποίων Διευθυντής των Τμημάτων Εταιρικής Ανάπτυξης, Διεθνούς Δικτύου και Στρατηγικού Σχεδιασμού. Το 2013, ανέλαβε τη θέση του Εντεταλμένου Γενικού Διευθυντή, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Ομίλου, στην ενίσχυση των κεφαλαίων της Τράπεζας καθώς και στην υλοποίηση σειράς συγχωνεύσεων και εξαγορών και συναλλαγών χαρτοφυλακίου. Διορίστηκε CFO του Ομίλου το 2019, ενώ από το 2022 ανέλαβε επίσης αρμοδιότητες για τους τομείς Διεθνών Λειτουργιών και COO. Διετέλεσε Πρόεδρος και Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Εταιρειών του Ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στον τραπεζικό, ασφαλιστικό, χρηματοπιστωτικό και βιομηχανικό τομέα, καθώς και στον τομέα των ακινήτων.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Βασίλη Κοσμά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος MBA στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Stern School of Business. Στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Procter & Gamble και η McKinsey, στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εντάχθηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στα τέλη του 2007, ηγούμενος των προσπαθειών της Τράπεζας στους τομείς Wholesale Funding, Structured Finance και Strategy, καθώς και επικεφαλής των ομάδων Ελέγχου Ποιότητας Ενεργητικού/Stress Tests της Τράπεζας, κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 9 ετών, ήταν Partner στην Alantra, υποστηρίζοντας αρχικά ευρωπαϊκές Τράπεζες στην απομόχλευση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων και πιο πρόσφατα ελληνικές Τράπεζες στην απομόχλευση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων μέσω πωλήσεων και τιτλοποιήσεων στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις («Ηρακλής»), καθώς και συνθετικών μεταβιβάσεων πιστωτικού κινδύνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις