Στο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον μερικών από τους κορυφαίους fund managers για την Alpha Bank αναφέρεται ο δημοσιογράφος Μάιλς Κοστέλο σε άρθρα του στην The Daily Telegraph και στο Citywire, χαρακτηρίζοντας «συγκλονιστική» την ανάκαμψη που γνώρισε η ελληνική τράπεζα τα τελευταία χρόνια.

«Η ανανέωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα γενικά, και της Alpha Bank ειδικότερα, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ορισμένων από τους κορυφαίους επενδυτές παγκοσμίως, έξι από τους οποίους είναι μέτοχοι στην Τράπεζα και οι οποίοι συγκαταλέγονται στο κορυφαίο 3% των περισσότερων από 10.000 διαχειριστών χαρτοφυλακίων μετοχών που παρακολουθεί το Citywire», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τι περιμένει η AXIA για το β’ τρίμηνο της Alpha Bank – Στα 2,50 ευρώ η τιμή στόχος

Η μεγάλη υποστήριξη από μερικούς από τους καλύτερους επαγγελματίες stockpickers στον κόσμο είχε ως αποτέλεσμα η τράπεζα να λάβει την κορυφαία αξιολόγηση AAA Elite Companies, προσθέτει, αναφέροντας πως ένας από αυτούς τους stockpickers είναι ο Ντόμινικ Μπόκορ-Ίνγκραμ που διαχειρίζεται τα αμοιβαία κεφάλαια Fiera Oaks EM Select και Magna New Frontiers, στα οποία η τράπεζα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό των χαρτοφυλακίων.

Σύμφωνα με τον Κοστέλο, ο Μπόκορ-Ίνγκραμ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι άρχισε να αγοράζει μετοχές της Alpha Bank και άλλων ελληνικών τραπεζών στις αρχές του 2021, όταν τα διψήφια ποσοστά RoTE άρχισαν να μοιάζουν ρεαλιστικά. Προσθέτει, μάλιστα, ότι τον προσέλκυσε η υψηλή αξιολόγηση της Διοικητικής ομάδας της Alpha Bank αλλά και η χαμηλή αποτίμηση των μετοχών σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Τα ισχυρά αποτελέσματα του 2023, οπότε και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €976,5 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 55%, ακολούθησαν τα κέρδη ρεκόρ του πρώτου τριμήνου του 2024, σημειώνει ο Κοστέλο, υπογραμμίζοντας ότι η «Alpha Bank φαίνεται να είναι σε καλή θέση για να συνεχίσει να κεφαλαιοποιεί τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και έχει φιλόδοξα σχέδια για αύξηση των κερδών της κατά 20% ετησίως μέχρι το 2025». Καταλήγει δε πως «μπορεί η Alpha Bank να μην ήταν επενδύσιμη πριν από λίγα χρόνια, αλλά αυτό έχει αλλάξει σήμερα, καθώς οι μετοχές της προσφέρουν πλέον αξία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις