Πρόβλημα διαπιστωνουν οι διοργανωτές με τα εισιτήρια που μεταπωλούνται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η φτωχή ζήτηση στη δευτερογενή αγορά για τις ακριβές θέσεις, αυξάνει την προοπτική ότι ορισμένες εκδηλώσεις ενδέχεται να μην εχουν θεατές.

Η έλλειψη ζήτησης που αυξάνεται ανησυχεί λίγες μέρες πριν την τελετή έναρξης της Παρασκευής ότι πολλοί αθλητές θα αγωνιστούν με φόντο κενές θέσεις.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι πέτυχαν το πρώτο ρεκόρ

Ο αριθμός των «ανεπιθύμητων» εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού που διατίθενται προς μεταπώληση ξεπέρασε το ένα τέταρτο του εκατομμυρίου. Ο αριθμός των καταχωρήσεων αυξήθηκε σε 270.465 τη Δευτέρα, από περίπου 180.000 πριν από έναν μήνα, σύμφωνα με ανάλυση του επίσημου ιστότοπου μεταπώλησης, απο τους Financial Times.

Μια θέση στην τελετή έναρξης

Οι πιο ακριβές προσφορές στον ιστότοπο μεταπώλησης είναι για την τελετή έναρξης, με τις καλύτερες θέσεις να έχουν τιμή 2.970€.

Οι φίλαθλοι που ήθελαν να παρακολουθήσουν τους καλοκαιρινούς αγώνες ήταν υποχρεωμένοι να αγοράσουν μπλοκ εισιτηρίων για τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις κατά το πρώτο κύμα πωλήσεων. Οι διοργανωτές είπαν ότι τυχόν ανεπιθύμητα εισιτήρια θα μπορούσαν στη συνέχεια να μεταπωληθούν μέσω του επίσημου καναλιού.

Ωστόσο, η έλλειψη ζήτησης στη δευτερογενή αγορά έχει αφήσει πολλά εισιτήρια που δεν μπορούν να πουλήσουν, ενώ οι διοργανωτές συνέχισαν να κυκλοφορούν περισσότερα εισιτήρια. Τα εισιτήρια πρέπει να μεταπωληθούν στην ονομαστική τους αξία.

Οι χρήστες του διαδικτυακού φόρουμ Reddit έχουν παραπονεθεί ότι δεν μπορούν να βρουν αγοραστές για τα ανεπιθύμητα εισιτήριά τους. «Υπάρχουν τόσα πολλά εισιτήρια στίβου στην πλατφόρμα μεταπώλησης», έγραψε ένας χρήστης. «Αισθάνομαι αναστατωμένος που μπορεί να έχω κολλήσει με (καλά!) εισιτήρια. Σε αυτό το σημείο είναι ένα μειωμένο κόστος».

Ο αριθμός των καταχωρήσεων μεταπώλησης έφτασε τις 270.465 στις 22 Ιουλίου

Ο Tony Estanguet, διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής του Παρισιού, δήλωσε την Κυριακή ότι υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες απούλητα εισιτήρια διαθέσιμα, εκτός από αυτά που αναφέρονται στον επίσημο ιστότοπο μεταπώλησης.

Νέο ρεκόρ

Το Παρίσι 2024 είπε ότι η προσέγγισή του στις πωλήσεις εισιτηρίων ήταν μια «μεγάλη επιτυχία», επισημαίνοντας τα 8,85 εκατομμύρια που «πουλήθηκαν ή διατέθηκαν» μέχρι στιγμής – ένα ολυμπιακό ρεκόρ. Περίπου 250.000 εισιτήρια είχαν ανταλλαγεί μέσω του ιστότοπου μεταπώλησης, πρόσθεσαν οι διοργανωτές.

«Δεδομένης της εμπειρίας των προηγούμενων εκδόσεων, γνωρίζουμε ότι οι οπαδοί θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν εισιτήρια σε όλη τη διάρκεια των Αγώνων», πρόσθεσε η οργανωτική επιτροπή.

Οι φίλαθλοι μπορούν ακόμα να αγοράσουν εισιτήρια για εκδηλώσεις κύρους, όπως ο τελικός των 100 μέτρων ανδρών, που ξεκινούν από 295 € ανά άτομο με περιορισμένη θέα, αυξάνοντας στα 980 € για θέσεις κατηγορίας Α. Περίπου 4.000 εισιτήρια, ξεκινώντας από 900 ευρώ, εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα για την τελετή έναρξης της Παρασκευής το βράδυ, κατά την οποία ένας στολίσκος σκαφών θα μεταφέρει αθλητές στον ποταμό Σηκουάνα μπροστά σε ένα προγραμματισμένο κοινό περίπου 320.000 θεατών.

Τα απούλητα εισιτήρια, ειδικά για τους πρώτους γύρους, αποτελούν τακτικό χαρακτηριστικό των αθλητικών μεγα-γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των Παγκοσμίων Κυπέλλων ποδοσφαίρου και των Ολυμπιακών Αγώνων. Μόλις περισσότερες από 80.000 από τις προσφορές μεταπώλησης εισιτηρίων που αναφέρονται αφορούν ποδοσφαιρικούς αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν την Τετάρτη και θα διεξαχθούν σε γήπεδα σε όλη τη Γαλλία.

Περισσότερα από 1 εκατ. εισιτήρια εξακολουθούσαν να είναι διαθέσιμα την παραμονή των Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο 2016. Στους πιο πρόσφατους αγώνες στο Τόκιο, οι θεατές απαγορεύτηκε να παρευρεθούν λόγω των περιορισμών του Covid-19.

Μείωση τιμών

Αν και οι διοργανωτές αναμένουν 15 εκατομμύρια επισκέπτες κατά τη διάρκεια των Αγώνων, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και διαμερισμάτων που θέλουν να επωφεληθούν από τη ζήτηση των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν ήδη αναγκαστεί να μετριάσουν τις προσδοκίες τους.

Πολλοί άρχισαν να μειώνουν τις τιμές νωρίτερα φέτος για να αυξήσουν τις κρατήσεις, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει ότι οι Αγώνες είχαν καταστείλει τη συνηθισμένη καλοκαιρινή όρεξη για ταξίδια διακοπών στη γαλλική πρωτεύουσα. Εν τω μεταξύ, εκατομμύρια Παριζιάνοι αναμένεται να εγκαταλείψουν την πόλη κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής του Παρισιού, ένας κανόε που κέρδισε τρεις φορές χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, είπε ότι «δεν τον απασχολούσε καθόλου» το επίπεδο ενθουσιασμού των ντόπιων, δείχνοντας τα «εκατομμύρια ανθρώπους» που είχαν παρακολουθήσει την πομπή της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας σε όλη τη Γαλλία τις τελευταίες εβδομάδες.

«Είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα είναι ένα υπέροχο και δημοφιλές πάρτι», είπε. «Θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας μετά τους Αγώνες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές