![Thess INTEC: Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα για το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/2.jpeg)
Για την πορεία εξέλιξης της κατασκευής του εμβληματικού Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς Thess INTEC στη Θεσσαλονίκη, το οποίο χρηματοδοτείται με 33 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενημερώθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε τον άμεσο συντονισμό όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και με τη συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Ενέργειας και με τα στελέχη του Thess INTEC που παρακολουθούν την εξέλιξη του έργου, προκειμένου να επιταχυνθεί η πορεία υλοποίησής του με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.
Ecofin: Εγκρίθηκαν τροποποιήσεις ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης της Ελλάδας
Το Πάρκο αυτό θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ευρώπη και σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Βασικός του στόχος είναι να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
![](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/3-600x451.jpeg)
Απο τη σύσκεψη εργασίας στο υπουργείο Ανάπτυξης για το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς Thess INTEC στη Θεσσαλονίκη
Το Thess INTEC θα λειτουργήσει ως φυσικός υποδοχέας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, στη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και στην προσπάθεια επιστροφής των νέων που έφυγαν από τη χώρα μας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι υφυπουργοί Ανάπτυξης, Άννα – Μάνη Παπαδημητρίου και Ζωή Ράπτη, η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας, Θέμις Ευτυχίδου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Thess INTEC, Νίκος Ευθυμιάδης και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΕΤΑ, Ευάγγελος Μπεκιάρης.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Επενδύσεις: Πόσο στηρίζουν το ελληνικό ΑΕΠ – Τι δείχνει μελέτη της Alpha Bank [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/ot_artificial_ependyseis-600x352.png)
Πόσο στηρίζουν το ελληνικό ΑΕΠ οι επενδύσεις - Τι δείχνει μελέτη της Alpha Bank [γραφήματα]
Επενδύσεις: Η Ελλάδα κατατάχθηκε 19ος πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός στην Ευρώπη για ξένες επενδύσεις το 2024 κάτι που δημιουργεί προβληματισμό
![Eurobank: Πράσινο φως για την εκταμίευση της 8ης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/eurobank-600x373.jpg)
Εγκρίθηκε η εκταμίευση της 8ης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης για τη Eurobank
Στα €2,2 δισ. οι υπό διαχείριση πόροι για την Eurobank
![Ταμείο Ανάκαμψης: Εντάσσεται η διενέργεια προληπτικών διαγνωστικών τεστ μαστογραφίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Masto.jpg)
Στο Ταμείο Ανάκαμψης οι προληπτικές μαστογραφίες
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχει κάθε γυναίκα πολίτης της χώρας που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 45-74 και διαθέτει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης
![Σχολεία: Ενεργειακή αναβάθμιση για νηπιαγωγεία και δημοτικά – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Αθηνά»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/5142205-1-600x400.jpg)
Ενεργειακή αναβάθμιση για νηπιαγωγεία και δημοτικά – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα
Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση για σχολεία
![Ταμείο Ανάκαμψης: Παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν φορείς βιομηχάνων και αγροτών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/10/tameio-anakampsis-600x336.jpg)
Καθυστερήσεις με το Ταμείο Ανάκαμψης - Τι ζητούν βιομηχανία και αγρότες από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Σε κοινή επιστολή τεσσάρων φορέων προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζεται ότι ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, μένουν αναξιοποίητοι.