Για την πορεία εξέλιξης της κατασκευής του εμβληματικού Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς Thess INTEC στη Θεσσαλονίκη, το οποίο χρηματοδοτείται με 33 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενημερώθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε τον άμεσο συντονισμό όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και με τη συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Ενέργειας και με τα στελέχη του Thess INTEC που παρακολουθούν την εξέλιξη του έργου, προκειμένου να επιταχυνθεί η πορεία υλοποίησής του με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

Ecofin: Εγκρίθηκαν τροποποιήσεις ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης της Ελλάδας

Το Πάρκο αυτό θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ευρώπη και σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Βασικός του στόχος είναι να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Απο τη σύσκεψη εργασίας στο υπουργείο Ανάπτυξης για το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς Thess INTEC στη Θεσσαλονίκη

Το Thess INTEC θα λειτουργήσει ως φυσικός υποδοχέας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, στη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και στην προσπάθεια επιστροφής των νέων που έφυγαν από τη χώρα μας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι υφυπουργοί Ανάπτυξης, Άννα – Μάνη Παπαδημητρίου και Ζωή Ράπτη, η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας, Θέμις Ευτυχίδου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Thess INTEC, Νίκος Ευθυμιάδης και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΕΤΑ, Ευάγγελος Μπεκιάρης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ταμείο Ανάκαμψης
Παπαθανάσης: Με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης εκσυγχρονίζονται τα λιμάνια Σούδας και Στυλίδας
Λιμάνια |

Παπαθανάσης: Με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης εκσυγχρονίζονται τα λιμάνια Σούδας και Στυλίδας

Τα δύο έργα περιλαμβάνονται στον πυλώνα «Ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμός της οικονομίας» του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Υπουργείο ευθύνης και φορέας χρηματοδότησης για τα δύο έργα είναι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Παπαθανάσης: Τον Οκτώβριο το επόμενο αίτημα για εκταμίευση 3,6 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης
ΕΣΠΑ |

Διπλό αίτημα τον Οκτώβριο για δόση 3,6 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης - Τι είπε ο Παπαθανάσης

Τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα προσδώσουν περίπου 5,3% στο ελληνικό ΑΕΠ από το 2022 μέχρι και το 2030 - Στην 3η θέση η Ελλάδα στην απορρόφηση του νέου ΕΣΠΑ