Άδοξο τέλος για το mega-deal της τεχνολογίας. Η Wiz ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από μια συμφωνία ύψους 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την οποία θα εξαγοραζόταν από την Google, τονίζοντας στους υπαλλήλους της ότι θα ακολουθήσει μια αρχική δημόσια προσφορά όπως είχε αρχικά σχεδιάσει.

«Το να λες όχι σε τέτοιες προσφορές είναι δύσκολο», δήλωσε ο συνιδρυτής της Wiz, Assaf Rappaport, σε ένα σημείωμα, προς την παγκόσμια βάση εργαζομένων της , το οποίο αποκαλύπτει το CNBC .

Ο Rappaport έγραψε ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί στα επόμενα ορόσημά της: μια αρχική δημόσια προσφορά και 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα.

Εξαγορά Wiz από Google: Άλλος ένας καρπός του κλάδου στρατιωτικών πληροφοριών του Ισραήλ

Η Google δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Οι στόχοι της Google

Η συμφωνία θα είχε σχεδόν διπλασιάσει την αποτίμηση των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων της startup από τον πιο πρόσφατο γύρο χρηματοδότησής της. Η Wiz ιδρύθηκε το 2020 και αναπτύχθηκε με ραγδαίους ρυθμούς υπό τον Rappaport, ο οποίος εξέταζε μια IPO μόλις τον Μάιο. Ένα άτομο εξοικειωμένο με το σκεπτικό της εταιρείας ανέφερε τόσο τις αντιμονοπωλιακές όσο και τις ανησυχίες των επενδυτών ως μέρος του κινήτρου πίσω από την απόφαση να αποχωρήσει.

Τα προϊόντα ασφάλειας cloud της Wiz περιλαμβάνουν την πρόληψη, την ενεργή ανίχνευση και την απόκριση — μια σειρά που απευθύνεται σε μεγάλες εταιρείες και θα βοηθούσε την Google να ανταγωνιστεί τη Microsoft, η οποία πουλά επίσης λογισμικό ασφαλείας.

Η εταιρεία σημείωσε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα 100 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από 18 μήνες και πέτυχε 350 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα το 2023. Υποστηρίζεται από έναν κατάλογο εταιρειών με blue chip, συμπεριλαμβανομένων των Ισραηλινών κεφαλαιουχικών Cyberstarts, Index Ventures, Insight Partners και Sequoia Capital.

Η Google εξαγόρασε επιτυχώς την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant για 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Η μεγαλύτερη συμφωνία της Google παραμένει η εξαγορά της κατασκευαστής υλικού Motorola το 2012 για 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια, την οποία τελικά πούλησε στη Lenovo για 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Google φέρεται να ολοκλήρωσε συνομιλίες για την απόκτηση του κατασκευαστή λογισμικού πωλήσεων HubSpot.

Ποια είναι η Wiz

Η Wiz ιδρύθηκε το 2020 στο αποκορύφωμα της πανδημίας του κορωνοϊού, με σκοπό να επωφεληθεί από τη μετάβαση προς την απομακρυσμένη εργασία και τη στροφή των οργανισμών σε περιβάλλοντα cloud. Οι περισσότεροι μεγάλοι οργανισμοί έχουν επίσης στραφεί στην αποθήκευση των δεδομένων τους στο cloud με την πάροδο των ετών, αλλά αυτό συνεπάγεται κινδύνους για την ασφάλεια – ειδικά καθώς οι εταιρείες επεκτείνονται και γίνονται πιο περίπλοκες.

Οι ιδρυτές της, πρώην μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών του ισραηλινού στρατού, είχαν ιδρύσει νωρίτερα μια άλλη εταιρεία ασφάλειας cloud με το όνομα Adallom που αγόρασε η Microsoft για 320 εκατομμύρια δολάρια το 2015.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη, η εταιρεία αναπτύχθηκε ραγδαία από τότε. Μόλις πριν από δύο μήνες, στη διάσκεψη της RSA για την κυβερνοασφάλεια στο Σαν Φρανσίκο, η Wiz ανέφερε ότι η αξία της ήταν 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Τώρα αναμένει ετήσια οργανικά έσοδα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2025 και έχει συγκεντρώσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις από funds  συνολικά, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή του Reuters που γνωρίζει τις συζητήσεις με την Google

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία