
Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, καθώς επηρεάστηκαν από τα στοιχεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ιουλίου από την Ιαπωνία και την Αυστραλία και τα αποτελέσματα του κλάδου της τεχνολογίας στις ΗΠΑ.
Οι μετοχές της τεχνολογίας και των EV υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή, καθώς οι τεχνολογικοί γίγαντες των ΗΠΑ, τα στοιχεία της Tesla ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,7%, αντιστρέφοντας τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας διολίσθησε κατά 0,1%. Οι μετοχές EV Nio και Li Auto υποχώρησαν 4% ενώ η Xpeng έχασε πάνω από 3%.
Οι συναλλαγές στην Ταϊβάν ανεστάλησαν λόγω τυφώνα, ενώ ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 1,09%, εξαιτίας των πιέσεων σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις μετοχές ακινήτων. Ο ευρείας βάσης Topix υποχώρησε κατά 1,19%.
Αργά την Τρίτη, η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει 806,85 δισεκατομμύρια γιεν (5,17 δισεκατομμύρια δολάρια) των μετοχών της από μεγάλες ιαπωνικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Tokio Marine, της Mitsubishi UFJ Financial Group και της Sumitomo Mitsui Financial Group.
Η εταιρεία είπε ότι αυτό ήταν μέρος των «συνεχιζόμενων προσπαθειών για τη μείωση των συμμετοχών προκειμένου να δημιουργηθεί ένας λιτός ισολογισμός. Οι μετοχές της Toyota σημείωσαν άνοδο 0,13%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 0,37% χαμηλότερα, ενώ η μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,44%.
Η Samsung Electronics σημείωσε απώλειες 1,91%, καθώς εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την απεργία του μεγαλύτερου συνδικάτου εργαζομένων της, με τις συνομιλίες την Τρίτη να μην έχουν αποτέλεσμα, σύμφωνα με το National Samsung Electronics Union, το οποίο έχει περίπου 30.000 μέλη.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,12%, αφού η χώρα είδε τη δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα να αναπτύσσεται με βραδύτερο ρυθμό τον Ιούλιο, με τον σύνθετο δείκτη αγορών διαχειριστών να πέφτει σε χαμηλό εξαμήνου, στο 50,2 σε σύγκριση με 50,7 τον Ιούνιο, σύμφωνα με Juno Bank.
Στα μάκρο της ημέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία από την au Jibun Bank, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ιαπωνία επέστρεψε σε ανάπτυξη. Ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών της Ιαπωνίας για τον Ιούλιο ήταν στο 52,6, από 49,7 τον Ιούνιο. Αυτό ήταν «ενδεικτικό της σταθερής ανάπτυξης» μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, ανέφερε η έκθεση.


Latest News

Βουτιά για ευρωαγορές - Ισχυρό το πλήγμα των δασμών στους περισσότερους κλάδους
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 2,67% και έκλεισε στις 522,59 μονάδες

Συνεχίζεται το ράλι στα αμερικανικά ομόλογα - Κάτω από το 4% η απόδοση του 10ετούς
Οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων

Πλαγιοκόπησαν (και) το ΧΑ οι δασμοί Τραμπ - Μαζικές οι πωλήσεις σε όλο το ταμπλό
Η πίεση της αβεβαιότητας ήταν τέτοια που το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει τη ζώνη των 1.700 μονάδων

Βυθίζεται η Wall Street δια χειρός Τραμπ - Περίπου 1,7 τρισ. διαγράφηκαν από τον S&P 500
Στο «κόκκινο» οι χρηματιστηριακές αγορές του πλανήτη

Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ+ επεκτείνει τις απώλειες που έφεραν οι δασμοί Τραμπ
Το Brent καταγράφει μείωση πάνω από 5%

Ράλι καταγράφει το ευρώ - Ενισχύεται πάνω από 2% έναντι του δολαρίου
Αποδυναμώνεται το δολάριο υπό το βάρος των δασμών Τραμπ - Ενισχύεται το γεν και το ελβετικό φράγκο

«Λυγίζει» και πάλι υπό τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ
Το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει την προσπάθεια αντίδρασης που εκδήλωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι

Σβήνει τις απώλειες το ΧΑ, ισχυρές στηρίξεις από Coca Cola, Metlen
Η ελληνική αγορά φαίνεται να μπορεί να διαφοροποιηθεί από το παγκόσμιο sell off που πυροδότησε το δασμολογικό τσουνάμι του Αμερικανού προέδρου

Βράχος η Coca Cola συγκρατεί τη βουτιά του ΧΑ
Τα περιθώρια της πτώσης, χωρίς να κινδυνεύσει η μεσομακροπρόθεσμη τάση του ΧΑ, είναι έως τις 1.660 μονάδες

Από την Ασία έως την Ευρώπη - Παγκόσμια βουτιά φέρνουν οι δασμοί Τραμπ στις αγορές
Η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι καθόλα αρνητική