Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, καθώς επηρεάστηκαν από τα στοιχεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ιουλίου από την Ιαπωνία και την Αυστραλία και τα αποτελέσματα του κλάδου της τεχνολογίας στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της τεχνολογίας και των EV υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή, καθώς οι τεχνολογικοί γίγαντες των ΗΠΑ, τα στοιχεία της Tesla ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,7%, αντιστρέφοντας τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας διολίσθησε κατά 0,1%. Οι μετοχές EV Nio και Li Auto υποχώρησαν 4% ενώ η Xpeng έχασε πάνω από 3%.

Οι συναλλαγές στην Ταϊβάν ανεστάλησαν λόγω τυφώνα, ενώ ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 1,09%, εξαιτίας των πιέσεων σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις μετοχές ακινήτων. Ο ευρείας βάσης Topix υποχώρησε κατά 1,19%.

Αργά την Τρίτη, η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει 806,85 δισεκατομμύρια γιεν (5,17 δισεκατομμύρια δολάρια) των μετοχών της από μεγάλες ιαπωνικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Tokio Marine, της Mitsubishi UFJ Financial Group και της Sumitomo Mitsui Financial Group.

Η εταιρεία είπε ότι αυτό ήταν μέρος των «συνεχιζόμενων προσπαθειών για τη μείωση των συμμετοχών προκειμένου να δημιουργηθεί ένας λιτός ισολογισμός. Οι μετοχές της Toyota σημείωσαν άνοδο 0,13%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 0,37% χαμηλότερα, ενώ η μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,44%.

Η Samsung Electronics σημείωσε απώλειες 1,91%, καθώς εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την απεργία του μεγαλύτερου συνδικάτου εργαζομένων της, με τις συνομιλίες την Τρίτη να μην έχουν αποτέλεσμα, σύμφωνα με το National Samsung Electronics Union, το οποίο έχει περίπου 30.000 μέλη.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,12%, αφού η χώρα είδε τη δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα να αναπτύσσεται με βραδύτερο ρυθμό τον Ιούλιο, με τον σύνθετο δείκτη αγορών διαχειριστών να πέφτει σε χαμηλό εξαμήνου, στο 50,2 σε σύγκριση με 50,7 τον Ιούνιο, σύμφωνα με Juno Bank.

Στα μάκρο της ημέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία από την au Jibun Bank, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ιαπωνία επέστρεψε σε ανάπτυξη. Ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών της Ιαπωνίας για τον Ιούλιο ήταν στο 52,6, από 49,7 τον Ιούνιο. Αυτό ήταν «ενδεικτικό της σταθερής ανάπτυξης» μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, ανέφερε η έκθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές