Η συμφωνία συγχώνευσης της αμερικανικής Bunge και της Viterra, που υποστηρίζεται από την Glencore, ύψους 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οδεύει προς την υπό όρους έγκριση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ, δήλωσε την Τετάρτη πρόσωπο με άμεση γνώση του θέματος, αναφέρει το Reuters.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν τη συμφωνία για τη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας γεωργικών προϊόντων στον κόσμο πριν από ένα χρόνο, προκειμένου να ανταγωνιστούν καλύτερα τους ηγέτες της αγοράς Archer-Daniels-Midland και Cargill.

Ρωσία: Πτώση της παραγωγής σιταριού κατά 9%

Η Bunge και η Viterra νωρίτερα αυτό το μήνα προσφέρθηκαν να πουλήσουν τα εργοστάσια σύνθλιψης και διύλισης ελαιούχων σπόρων της Viterra στην Ουγγαρία και την Πολωνία για να διασκεδάσουν τις ανησυχίες της ΕΕ για τον ανταγωνισμό.

Τώρα θα βελτιώσουν αυτά τα προσφερόμενα διορθωτικά μέτρα με αντάλλαγμα την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μετά από σχόλια των συμμετεχόντων στην αγορά, δήλωσε το άτομο.

Η απόφαση της Επιτροπής, σχετικά με τη συμφωνία έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί  έως την 1η Αυγούστου.

Η συμφωνία, η οποία έχει λάβει το πράσινο φως στη Βραζιλία, αντιμετωπίζει ρυθμιστικούς αντίξοους παράγοντες και τις ανησυχίες των αγροτικών ομάδων στον Καναδά. Ειδικότερα,  Το Γραφείο Ανταγωνισμού του Καναδά διατυπωσε σημαντικές ανησυχίες για τον ανταγωνισμό γύρω από την προτεινόμενη εξαγορά.

Σε δήλωση που συνόδευε επίσημη έκθεση προς την Οτάβα, το γραφείο ανέφερε ότι η συμφωνία ήταν «πιθανό να οδηγήσει σε σημαντικές αντιανταγωνιστικές επιπτώσεις και σε σημαντική απώλεια ανταγωνισμού μεταξύ της Viterra και της Bunge στις γεωργικές αγορές του Καναδά».
Διαπίστωσε ότι η συναλλαγή ήταν πιθανό να βλάψει τον ανταγωνισμό για την αγορά σιτηρών στον Δυτικό Καναδά, καθώς και για την πώληση κραμβέλαιου στον Ανατολικό Καναδά.

Το Bloomberg ήταν το πρώτο που ανέφερε για την επικείμενη έγκριση της ΕΕ, σημειώνει το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities