Με σημαντικές απώλειες κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τον Nasdaq να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση των Alphabet και Tesla.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,34% στις 40.221 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,05% στις 5.497 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,79% στις 17.675 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της μητρικής εταιρείας της Google, της Alphabet, υποχωρούν περισσότερο από 4%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα. Αυτό που προβλημάτισε όμως ήταν ότι τα έσοδα από διαφημίσεις YouTube ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Τραπεζικές πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές

Την ίδια ώρα, οι μετοχές της Tesla υποχωρούν περισσότερο από 8% λόγω των ασθενέστερων από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και πτώσης 7% στα έσοδα από αυτοκίνητα.

Αυτές οι ανακοινώσεις σηματοδοτούν την πρώτη εικόνα σχετικά με την πορεία των εταιρειών megacap κατά το δεύτερο τρίμηνο για τη Wall Street. Οι αναφορές από αυτούς τους τίτλους παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Wall Street, καθώς αυτή η μικρή ομάδα είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του τρέχοντος έτους.

Παρά αυτές τις απογοητεύσεις, η περίοδος της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έχει ξεκινήσει δυναμικά. Περίπου το 20% των εταιρειών του S&P 500 έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, με το 80% αυτών να ξεπερνούν τις προσδοκίες, δείχνουν τα στοιχεία του FactSet.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 2,2% την εβδομάδα που έληξε στις 19 Ιουλίου. Το μέσο επιτόκιο συμβολαίων για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών μειώθηκε από 6,87% σε 6,82%.

Την ίδια ώρα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου αγαθών μειώθηκε στα 96,8 δισ. δολάρια τον Ιούνιο, σημειώνοντας πτώση 2,5% σε μηνιαία βάση.

Οι εξαγωγές ανήλθαν στα 172,3 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 4,3 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τον Μάιο. Από την άλλη πλευρά, οι εισαγωγές ανήλθαν κατά 1,7 δισ. δολάρια περισσότερο από τον Μάιο και διαμορφώθηκαν στα 269,2 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street