Σταθερά σε αρνητικά εδάφη κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, αναζητώντας μόνο κάποιες στηρίξεις προκειμένου να μη χάσει τις 1.470 μονάδες και να ανοίξει το δρόμο προς τη δοκιμασία των κοντινών στηρίξεών του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,52% στις 1.472,53 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 36,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,3 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,58% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.598,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 1,14% στις 1.329,37 μονάδες.

Λελογισμένη η διόρθωση

Μετά το ανοδικό ξέσπασμα της Δευτέρας, η αγορά δείχνει να αναδιπλώνεται και πάλι, παίρνοντας κάποια από τα κέρδη του Ιουλίου. Δίχως όμως ακόμη να ανησυχεί τους long, καθώς δείχνει να κρατά μια απόσταση ασφαλείας από την κοντινή στήριξη των 1.460 μονάδων, αρκεί βέβαια να σταματήσει σύντομα η διορθωτική κίνηση.

Οι συναλλαγές παραμένουν χαμηλά, καθώς αν εξαιρέσει κανείς τα 8,6 εκατ. ευρώ που έχουν διακινηθεί μέσω πακέτων, ειδικά σε Πειραιώς και ΟΠΑΠ, ο «καθαρός» τζίρος δεν έχει ξεπεράσει καν τα 30 εκατ. ευρώ. Η αγορά βρίσκεται σε θερινή περίοδο και αυτό αποτυπώνεται στις μικρές κινήσεις ακόμη και σε τίτλους σηματωρούς του «25άρη», που παραμένουν στη σφαίρα των βραχυπρόθεσμων.

Ίσως μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις έχουμε από αύριο, Πέμπτη, καθώς Metlen και Μοτοδυναμική ανοίγουν την αυλαία των αποτελεσμάτων εξαμήνου, με τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος δίνει και τον ρυθμό στην αγορά, να αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα. Οι εκτιμήσεις είναι θετικές, με τη Euroxx μάλιστα να αναμένει ότι θα δούμε ένα ισχυρό τραπεζικό β’ 3μηνο, το οποίο θα φέρει αναθεωρήσεις.

Στο ταμπλό

Ο τραπεζικός κλάδος όμως σήμερα είναι υπό μεγάλη πίεση, με τις Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς να χάνουν πάνω από 1%, όπως και οι ΔΕΗ, Σαράντης, ΕΛΧΑ και ΟΤΕ. Κοντά στο -1% είναι και οι Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Λάμδα και Cenergy.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Motor Oil, Βιοχάλκο, ΔΑΑ, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Autohellas και Ελλάκτωρ, ενώ ήπια ανοδικά οι Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος και Jumbo. Ο Τιτάν κερδίζει 1,30%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών