Κάτω από τη ζώνη των 1.470 μονάδων προσγειώθηκε σήμερα το Xρηματιστήριο Αθηνών, καθώς δεν κατάφερε να πάρει αρκετές βοήθειες για να ανακόψει τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που γίνονται από χτες, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,91% στις 1.466,73 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.466,72 μονάδων (-0,91%) και 1.475,70 μονάδων (-0,31%). Ο τζίρος ανήλθε στα 93,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 26,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 4,1 εκατ. τεμάχια αξίας 13,1 εκατ. ευρώ.

Στουρνάρας: Bank run θα έφερνε η μη συμφωνία για την Attica Bank

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,19% στις 3.576,24 μονάδες, ενώ στο -0,31% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.326,42 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,03% στις 1.317,44 μονάδες.

Συνεχίστηκε η διόρθωση

Η αγορά έχει ροκανίσει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της Δευτέρας, δείχνοντας να αναδιπλώνεται και πάλι, παίρνοντας κάποια από τα κέρδη του Ιουλίου. Δίχως όμως ακόμη να ανησυχεί τους long, καθώς δείχνει να κρατά μια απόσταση ασφαλείας από την κοντινή στήριξη των 1.460 μονάδων, αρκεί βέβαια να σταματήσει σύντομα η διορθωτική κίνηση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει επιφυλακτικότητα στο κατά πόσο οι τελευταίες ημέρες του Ιουλίου δεν φέρουν περισσότερους πωλητές, καθώς ο γενικός δείκτης δεν μπόρεσε να διαπεράσει με πειστικότητα τις 1.480 μονάδες και κάνει την απαραίτητη στάση της ώστε να δώσει την ευκαιρία σε αρκετά χαρτοφυλάκια να πάρουν μέρος των κερδών τους. Παρά το γεγονός, επίσης, ότι το κάνει με ένα ήπιο rotation που κάνουν οι περισσότεροι τίτλοι της, εναλλάσσοντας το πρόσημο χωρίς να απειλούν τα επίπεδα.

Επίπεδα που όσο ο γενικός δείκτης κρατά πάνω από τις 1.460 μονάδες δεν απειλούν ούτε την βραχυπρόθεσμη θετική του τάση, όπως σημειώνει και η Hellas Fin, η οποία βλέπει ότι παρά τις κάποιες ελάσσονες αντιστάσεις στις 1.480 μονάδες, έχει ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στα υψηλά των 1.500 μονάδων. Θα χρειασθεί όμως η ουσιαστική συναλλακτική αναβάθμιση για τη συνέχιση της ανοδικής κίνησης.

Ίσως, μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις έχουμε από αύριο, Πέμπτη, καθώς Metlen και Μοτοδυναμική ανοίγουν την αυλαία των αποτελεσμάτων εξαμήνου, με τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος δίνει και τον ρυθμό στην αγορά, να αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα. Οι εκτιμήσεις είναι θετικές, με τη Euroxx μάλιστα να αναμένει ότι θα δούμε ένα ισχυρό τραπεζικό β’ 3μηνο, το οποίο θα φέρει αναθεωρήσεις.

Μακροπρόθεσμα, άλλωστε, κατά την Hellas Fin, ο Γενικός δείκτης από τον Μάρτιο του 2020 βρίσκεται σε έναν νέο ανοδικό κύκλο (Bull Market). Μεσοπρόθεσμα, για το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περί τις 1715 μονάδες περιοχή τιμών.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα η Πειραιώς, η Eurobank, η Alpha Bank, η ΕΛΧΑ και το ΟΤΕ, έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 2%, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Aegean, Σαράντης, ΔΑΑ, Εθνική και Μυτιληναίος.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Λάμδα, Cenergy, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ και Autohellas, ενώ ήπια ανοδικά οι Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή. Η Jumbo κέρδισε 1,05% και ο Τιτάν σημείωσε άλμα 3,41%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών