Με απώλειες κινείται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την κατοχύρωση κερδών και την αφομοίωση των επιπέδων, με τους περισσότερους τίτλους να υποκύπτουν στις πιέσεων των πωλητών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,39% στις 1.474,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,50% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.600,91 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,71% στις 1.335,07 μονάδες.

Ασφαλείς αναδιπλώσεις

Η αγορά δεν μπόρεσε να διαπεράσει με πειστικότητα τις 1.480 μονάδες και κάνει την απαραίτητη στάση της ώστε να δώσει την ευκαιρία σε αρκετά χαρτοφυλάκια να πάρουν μέρος των κερδών τους. Μάλιστα αυτό το κάνει με ένα ήπιο rotation που κάνουν οι περισσότεροι τίτλοι της, εναλλάσσοντας το πρόσημο χωρίς να απειλούν τα επίπεδα.

Επίπεδα που όσο ο γενικός δείκτης κρατά πάνω από τις 1.460 μονάδες δεν απειλούν ούτε την βραχυπρόθεσμη θετική του τάση, όπως σημειώνει και η Hellas Fin, η οποία βλέπει ότι παρά τις κάποιες ελάσσονες αντιστάσεις στις 1.480 μονάδες, έχει ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στα υψηλά των 1.500 μονάδων. Θα χρειασθεί όμως η ουσιαστική συναλλακτική αναβάθμιση για τη συνέχιση της ανοδικής κίνησης.

Μακροπρόθεσμα, άλλωστε, κατά την Hellas Fin, ο Γενικός δείκτης από τον Μάρτιο του 2020 βρίσκεται σε έναν νέο ανοδικό κύκλο (Bull Market). Μεσοπρόθεσμα, για το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περί τις 1715 μονάδες περιοχή τιμών.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, το -1,56% του ΟΠΑΠ, αλλά και το -1,10% του ΟΤΕ επιδρούν αρνητικά στον γενικό δείκτη, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται και οι ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Cenergy, Coca Cola, Βιοχάλκο, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΑΑ.

Στον αντίποδα, μόνο η Jumbo με το +1,13% και ο Τιτάν με το +0,81% ξεχωρίζουν θετικά στον FTSE 25, ενώ αμετάβλητες είναι οι Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Autohellas, Aegean και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών