Tην πρώτη τριμηνιαία ζημία μετά από τέσσερα χρόνια υπέστη η Deutsche Bank AG. , καθώς οι συναλλαγές επιβραδύνθηκαν και καταγράφηκε επιβάρυνση που συνδέεται με τη λιανική της Postbank.

Η καθαρή ζημία που αναλογεί στους μετόχους ήταν 143 εκατ. ευρώ (155,1 εκατ. δολάρια), έναντι εκτιμήσεων σε δημοσκόπηση της LSEG μεταξύ αναλυτών που προέβλεπαν ζημιά 145 εκατ. ευρώ.

Deutsche Bank: Λογιστικές αλχημείες αποκαλύπτουν οι γερμανικές αρχές

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας είχε προηγουμένως επισημάνει ότι θα επρόκειτο για δύσκολο το τρίμηνο λόγω της πρόβλεψης Postbank, η οποία επιβεβαίωσε την Τετάρτη θα ανέλθει σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Η μακροχρόνια αγωγή των επενδυτών ισχυρίζεται ότι η Deutsche Bank πλήρωσε ανεπαρκές ποσό προκειμένου να αναλάβει τον κολοσσό λιανικής τραπεζικής το 2010.

Έσοδα

Η Deutsche Bank ανέφερε ότι τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 2%, στα 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ το β΄ τρίμηνο, ενώ η εξοικονόμηση αποδοτικότητας έφτασε το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

Τα έσοδα στο τμήμα επενδυτικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση, στα 2,6 δισ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα β’ τριμήνου διατηρεί μια τάση κερδών για την τράπεζα. Στο α’ τρίμηνο, η Deutsche Bank είχε σημειώσει άνοδο 10% στα κέρδη της, σημειώνοντας το καλύτερο τριμηνιαίο αποτέλεσμα από το 2013.

Η τράπεζα βρέθηκε στο στόχαστρο στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές την επέκριναν για εσφαλμένη αποκάλυψη αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων στις οικονομικές καταστάσεις του 2019, οι οποίες δεν ήταν σύμφωνες με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή BaFin εκτίμησε ότι οι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις αξίας περίπου 2,076 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν είχαν γνωστοποιηθεί ξεχωριστά στις σημειώσεις για τις δραστηριότητες της Deutsche Bank στις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή