Καθαρά κέρδη 176 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατα 31% σε σύγκριση με το περυσινό διάστημα , παρουσίασε για το πρώτο εξάμηνο του έτους η Nexans, ενας απο τους κορυφαίους κατασκευαστές βιομηχανικών καλωδίων.

Αύξηση κατα 6,1 % σημείωσαν και οι πωλήσεις που για το πρώτο μισό του 2024 διαμορφωθηκαν στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ηλεκτρικά δίκτυα: Σαββατοκύριακο «φωτιά» στην Ευρώπη – Ο καύσωνας δοκιμάζει τις αντοχές

Σύμφωνα με την εταιρεία ο τομέας Παραγωγής και Μεταφοράς θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και κατα τη διάρκεια του 2025 ενώ η εταιρεία θα μπορεσει να αποκομίσει οφέλη απο την αυξημένη δυναμικότητα του εργοστασίου, που απέκτησε στο Χάλντεν στη Νορβηγίας και το οποίο θα έχει σημαντική συμβολή στην παραγωγή υποθαλάσιων καλωδίων υψηλής τάσης.

Ο όμιλος, προστίθεται,  θα είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για καλώδια υψηλής τάσης.

Η Nexans αναβαθμίζει τις οικονομικές της προοπτικές για το σύνολο του έτους 2024 -σε αντανακλαση και των ισχυρών επιδόσεων του πρώτου εξαμήνου του έτους και την επιτυχή ενσωμάτωση της ιταλικής βιομηχανίας καλωδίων «La Triveneta Cavi»-, η οποία αναμένεται να προσθέσει περίπου 40 εκατ. ευρώ στα EBITDA το 2024.  Ο Όμιλος αναμένει να επιτύχει προσαρμοσμένο EBITDA μεταξύ 750 και 800 εκατ. ευρώ (670 – 730 εκατ. ευρώ προηγουμένως).

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του Ομίλου, ο Christopher Guérin, διευθύνων σύμβουλος της Nexans, δήλωσε: «Το ρεκόρ κερδοφορίας που πετύχαμε το πρώτο εξάμηνο του 2024 αποδεικνύει την εστίασή μας στην αύξηση της αξίας και τη στρατηγική κατεύθυνση που έχουμε θέσει για τη Nexans.

Παρατηρήσαμε ισχυρή ανάπτυξη σε όλες τις δραστηριότητές μας, ιδιαίτερα στον τομέα της παραγωγής και της μεταφοράς , όπου η στρατηγική επέκταση της εργοστασίου μας στο Halden της Νορβηγίας έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει οφέλη.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της εξαγοράς της La Triveneta Cavi στην Ιταλία στις αρχές Ιουνίου σηματοδοτεί ενα σημαντική ορόσημο στην πορεία μας. Αυτή η στρατηγική κίνηση διευρύνει τις δυνατότητες χρήσης μας και ενισχύει την δέσμευσή μας να παρέχουμε ολοκληρωμένες, υψηλής ποιότητας λύσεις στους πελάτες μας σε παγκόσμιο επίπεδο».

H Nexans στην Ελλάδα

Ο γαλλικός όμιλος δραστηριοποιείται στη χώρα μας και ενα απο τα σημαντικά έργα στα οποία συμμετέχει είναι αυτο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου. Η εταιρεία έχει αναλάβει την κατασκευή και ανάπτυξη της καλωδιακής σύνδεσης από την Κρήτη μέχρι την Κύπρο ενώ ο  διασυνδετήριος αγωγός έχει χαρακτηριστεί ως Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μόλις πριν λίγα 24ωρα οι εργασίες έρευνας βυθού στα διεθνή ύδατα μεταξύ Κάσου και Καρπάθου, στα πλαίσια υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου, προκάλεσαν ένταση στο Αιγαίο καθώς το πλοίο που εκτελούσε τις εργασίες παρακολουθούσαν πέντε πολεμικά πλοία της Τουρκίας. Στην περιοχή βρέθηκαν από την αρχή μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και σκάφος του Λιμενικού.

Συμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, το πλοίο «Ievoli Relume» της ιταλικής εταιρείας NextGeo, που διενεργεί για λογαριασμό της γαλλικής εταιρείας Nexans, έρευνες βυθού για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου, ολοκλήρωσε τις εργασίες στα διεθνή ύδατα μεταξύ Κάσου και Καρπάθου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή