Άρχισαν τα όργανα… Ακόμα δεν έλαβε το χρίσμα των Δημοκρατικών, η Κάμαλα Χάρις, και ήδη εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ την κατήγγειλε ότι χρησιμοποιεί τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους δωρητές του κόμματος, για την καμπάνια επανεκλογής του απερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, η προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία κατέθεσε την Τρίτη καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις δεν μπορεί, νόμιμα, να λάβει τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν για την εκστρατεία επανεκλογής του Τζο Μπάιντεν.

Τι συνέβη

Όταν ο Μπάιντεν δήλωσε πως αποσύρεται από την προεδρική κούρσα, υποστηρίζοντας την Κάμαλα Χάρις, η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανέλαβε γρήγορα τον έλεγχο των λογαριασμών της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου.

Το βράδυ της Δευτέρας δε εξασφάλισε μαθηματικά την υποψηφιότητα κερδίζοντας υποσχέσεις από την πλειοψηφία των εκλεκτόρων που στο συνέδριο του κόμματος τον επόμενο μήνα θα επιλέγουν τον υποψήφιο που θα λάβει το χρίσμα.

Η μάχη για τους λογαριασμούς, οι οποίοι είχαν περίπου 95 εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα στα τέλη Ιουνίου, αποτελεί μέρος μιας πολύπλευρης προσπάθειας των Ρεπουμπλικάνων να εμποδίσουν την υποψηφιότητα της Χάρις από το να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Έτσι η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ υποστήριξε ότι η Χάρις προέβη σε μια «θρασύτατη αρπαγή χρημάτων», σύμφωνα με την κατάθεση του Ντέιβιντ Γουόρινγκτον, γενικού συμβούλου της εκστρατείας.

Στην κατάθεση, η οποία κοινοποιήθηκε στο Reuters, ο Γουόρινγκτον δήλωσε ότι η Χάρις ήδη έχει διαπράξει αυτό που περιέγραψε ως «τη μεγαλύτερη παράβαση στη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας στην αμερικανική ιστορία».

«Η αξίωση της Χάρις για τα χρήματα είναι ασφαλής»

Ο Saurav Ghosh, δικηγόρος του Νομικού Κέντρου Εκστρατείας, μιας μη κομματικής ομάδας παρακολούθησης, δήλωσε ότι επειδή η Κάμαλα Χάρις ήταν ήδη μέρος του «Biden for President» ως υποψήφια αντιπρόεδρος, η αξίωσή της για τα χρήματα θα πρέπει να είναι ασφαλής. Σε κάθε περίπτωση, οι ρυθμιστικές αρχές των εκλογών είναι απίθανο να επιλύσουν το ζήτημα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Πώς απάντησε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας της Χάρις

Ο εκπρόσωπος της  εκστρατείας της Χάρις δήλωσε ότι είχε συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια από την Κυριακή, όταν ο Μπάιντεν αποχώρησε από την εκστρατεία και την υποστήριξε – ξεπερνώντας το υπόλοιπο ποσό του Μπάιντεν μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι μπορεί να ζηλεύουν ότι οι Δημοκρατικοί έχουν ενεργοποιηθεί για να νικήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ και τους συμμάχους του MAGA, αλλά οι αβάσιμες νομικές αξιώσεις – όπως αυτές που κάνουν εδώ και χρόνια για να προσπαθήσουν να καταστείλουν τις ψήφους και να κλέψουν τις εκλογές – θα τους αποσπάσουν μόνο την προσοχή, ενώ εμείς θα εγγράφουμε εθελοντές, θα μιλάμε στους ψηφοφόρους και θα κερδίζουμε αυτές τις εκλογές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας της Χάρις, Τσαρλς Κρέτσμερ Λούτβακ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα