
Θανάσιμος τραυματισμός 63χρονου ημεδαπού και τραυματισμός 22χρονου ημεδαπού εργαζόμενοι και οι δυο σε ιδιωτικό συνεργείο που κατά τη διάρκεια εργασιών το ταχύπλοο Jumbo Jet που βρίσκεται στα ναυπηγεία της Σαλαμίνας σημειώθηκε πριν από λίγο. Ο τραυματίας σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.
Σε δήλωσή του ο Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης αναφέρει: «Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο ενός εργαζόμενου, μέλους αδειοδοτημένου συνεργείου σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα. Κατ’ αρχάς θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου εργαζόμενου και ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο συνάδελφο του. Έχω δώσει αμέσως εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος για πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν, προκειμένου να αποδοθούν, εφόσον διαπιστωθούν, οι όποιες ευθύνες.
Σε θέματα ασφαλείας όλων των απασχολούμενων στον χώρο της ναυτιλίας δεν επιτρέπονται από κανέναν ούτε εκπτώσεις ούτε συμβιβασμοί. Και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι, ως Υπουργείο Ναυτιλίας, να μην κάνουμε πίσω.»
Καταγγελία της ΠΝΟ
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) με ανακοίνωση του γενικού της γραμματέα Μανώλη Τσικαλάκη καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων ασφαλείας/.
Η καταγγελία της ΠΝΟ αναφέρει: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές, αναφορικά με τα ζητήματα ασφάλειας στις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες της χώρας, οι οποίες έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε χώρους εργατικών ατυχημάτων.
Ειδικότερα, σήμερα στις 24 Ιουλίου 2024 σημειώθηκε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στα ναυπηγεία του Κόρου στην Σαλαμίνα, κατά την διάρκεια εργασιών στον καταπέλτη του πλοίου «Jumbo Jet» της εταιρείας Seajets, που βρίσκεται για επισκευή στο παραπάνω ναυπηγείο. Επίσης ένας ακόμα εργαζόμενος τραυματίστηκε, ενώ ένας άλλος εργαζόμενος αντιμετώπισε καρδιολογικά προβλήματα.
Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει ευθέως και απερίφραστα το παραπάνω συμβάν και καλεί όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες να διερευνήσουν τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος και να αποδώσουν τις ευθύνες για το περιστατικό αυτό.
Τέλος, η Ομοσπονδία μας τονίζει για άλλη μια φορά ότι η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και δεν επιδέχεται καμία «έκπτωση» και απαιτούμε την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση τους τόσο στα πλοία όσο και σε κάθε χώρο δουλειάς».
Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία
Η Διοίκηση και οι Εργαζόμενοι των ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ είμαστε συντετριμμένοι για το δυστύχημα που έλαβε χώρα σε πλοίο που ελλιμενιζόταν στις εγκαταστάσεις μας το πρωί της Τετάρτης, 24 Ιουλίου 2024, και κόστισε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους οικείους του άτυχου θύματος. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο πλοίο JUMBO JET, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στον καταπέλτη του πλοίου, τις οποίες η πλοιοκτήτρια είχε αναθέσει σε συνεργείο επιλογής της, ενώ είχει εκδοθεί η από 11.7.2024 άδεια εκτέλεσης εργασιών της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας. Τις εργασίες επέβλεπε τεχνικός ασφαλείας της εργολάβου. Η Εταιρεία μας θα συμβάλλει με κάθε μέσο στο έργο των αρχών και θα προσφέρει κάθε συνδρομή που ζητηθεί για τη διευκόλυνση του έργου τους


Latest News

Νέο μπλακ άουτ στην Κούβα
Συνεχίζεται το μπλακ άουτ στην Κούβα 24 ώρες μετά την ενεργειακή κατάρρευση

Τα πρώτα σύννεφα κοινωνικής δυσαρέσκειας για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του NBC
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, το 54%, αποδοκίμασε τους χειρισμούς του Τραμπ στην οικονομία,

ΗΠΑ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις νότιες και μεσοδυτικές πολιτείες
Καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι και τις καταιγίδες πλήττουν αρκετές νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Βόρεια Μακεδονία: Στην Ελλάδα 18 εγκαυματίες από την τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο
Τη νοσηλεία όλων των εγκαυματιών από τη Βόρεια Μακεδονία που ζητήθηκε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας ανέλαβε η Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης
Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Αρίστος Δοξιάδης

Η Ουκρανία χάνει τη μεγαλύτερη πόλη που είχε καταλάβει στο έδαφος της Ρωσίας
Στη Σούτζα του Κουρσκ διεξήχθη μια από τις πιο σκληρές μάχες στον πόλεμο μεταξύ Ρωράις - Ουκρανίας που διαρκεί περισσότερο από τρία χρόνια

Ραγδαία μεταβολή του καιρού, «βουτιά» υδραργύρου – Πότε θα χιονίσει στην Αττική
Από τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας – Πότε αλλάζει ο καιρός

Ο Ερντογάν ζητά από Τραμπ F-16, F-35 και τερματισμό των κυρώσεων στην Τουρκία
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία, την Συρία και τις επιδιώξεις της Άγκυρας

Βαλκάνια, ξανά μια «τέλεια πυριτιδαποθήκη»;
Από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, έως τη Ρουμανία, στα Βαλκάνια δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα πολιτικής αστάθειας και έξαρσης του εθνικισμού

Αντίστροφη μέτρηση για τη θερινή ώρα - Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου η θερινή ώρα διαδέχεται τη χειμερινή «κλέβοντας» λίγη από τη βραδινή μας ξεκούραση