Θανάσιμος τραυματισμός 63χρονου ημεδαπού και τραυματισμός 22χρονου ημεδαπού εργαζόμενοι και οι δυο σε ιδιωτικό συνεργείο που κατά τη διάρκεια εργασιών το ταχύπλοο Jumbo Jet που βρίσκεται στα ναυπηγεία της Σαλαμίνας σημειώθηκε πριν από λίγο. Ο τραυματίας σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης αναφέρει: «Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο ενός εργαζόμενου, μέλους αδειοδοτημένου συνεργείου σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα. Κατ’ αρχάς θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου εργαζόμενου και ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο συνάδελφο του. Έχω δώσει αμέσως εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος για πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν, προκειμένου να αποδοθούν, εφόσον διαπιστωθούν, οι όποιες ευθύνες.

Σε θέματα ασφαλείας όλων των απασχολούμενων στον χώρο της ναυτιλίας δεν επιτρέπονται από κανέναν ούτε εκπτώσεις ούτε συμβιβασμοί. Και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι, ως Υπουργείο Ναυτιλίας, να μην κάνουμε πίσω.»

Καταγγελία της ΠΝΟ

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ)  με ανακοίνωση του γενικού της γραμματέα Μανώλη Τσικαλάκη καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων ασφαλείας/.

Η καταγγελία της ΠΝΟ αναφέρει: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές, αναφορικά με τα ζητήματα ασφάλειας στις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες της χώρας, οι οποίες έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε χώρους εργατικών ατυχημάτων.

Ειδικότερα, σήμερα στις 24 Ιουλίου 2024 σημειώθηκε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στα ναυπηγεία του Κόρου στην Σαλαμίνα, κατά την διάρκεια εργασιών στον καταπέλτη του πλοίου «Jumbo Jet» της εταιρείας Seajets, που βρίσκεται για επισκευή στο παραπάνω ναυπηγείο. Επίσης ένας ακόμα εργαζόμενος τραυματίστηκε, ενώ ένας άλλος εργαζόμενος αντιμετώπισε καρδιολογικά προβλήματα.

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει ευθέως και απερίφραστα το παραπάνω συμβάν και καλεί όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες να διερευνήσουν τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος και να αποδώσουν τις ευθύνες για το περιστατικό αυτό.

Τέλος, η Ομοσπονδία μας τονίζει για άλλη μια φορά ότι η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και δεν επιδέχεται καμία «έκπτωση» και απαιτούμε την άμεση λήψη ουσιαστικών  μέτρων για την ενίσχυση τους τόσο στα πλοία όσο και σε κάθε χώρο δουλειάς».

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία

Η Διοίκηση και οι Εργαζόμενοι των ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ είμαστε συντετριμμένοι για το δυστύχημα που έλαβε χώρα σε πλοίο που ελλιμενιζόταν στις εγκαταστάσεις μας το πρωί της Τετάρτης, 24 Ιουλίου 2024, και κόστισε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους οικείους του άτυχου θύματος. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο πλοίο JUMBO JET, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στον καταπέλτη του πλοίου, τις οποίες η πλοιοκτήτρια είχε αναθέσει σε συνεργείο επιλογής της, ενώ είχει εκδοθεί η από 11.7.2024 άδεια εκτέλεσης εργασιών της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας. Τις εργασίες επέβλεπε τεχνικός ασφαλείας της εργολάβου. Η Εταιρεία μας θα συμβάλλει με κάθε μέσο στο έργο των αρχών και θα προσφέρει κάθε συνδρομή που ζητηθεί για τη διευκόλυνση του έργου τους

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα