Προειδοποίηση προς τους Βρετανούς τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα για αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα απευθύνουν βρετανικά ΜΜΕ, μεταδίδοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ.

Οι εφημερίδες «Express» και «Mirror» κάνουν λόγο για «επείγουσα προειδοποίηση» προς τους Βρετανούς τουρίστες μετά από κρούσματα και θανάτους στην Ελλάδα από την παραλλαγή FLiRT του κορονοϊού.

Γιατί «φλερτάρουμε» ξανά με τον κορονοϊό το φετινό καλοκαίρι

Όπως αναφέρει η Daily Mail, «μεταξύ 8 και 14 Ιουλίου το σύστημα υγείας της Ελλάδας κατέγραψε 669 νέα κρούσματα Covid-19, που εισήχθησαν στο νοσοκομείο, γεγονός που αντιπροσωπεύει σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 464 εβδομαδιαίων κρουσμάτων των προηγούμενων τεσσάρων εβδομάδων και τριπλάσιο του αντίστοιχου περσινού αριθμού».

Η Μάριαμ Μάλικ, γιατρός του NHS και ιδιωτική γιατρός στο Pall Mall Medical, δήλωσε ότι ο κορονοϊός μπορεί πλέον να εξαπλωθεί ευκολότερα. «Τα αυξημένα ταξίδια και οι μεγάλες εκδηλώσεις, όπως τα φεστιβάλ, οδηγούν συχνά σε συνθήκες συνωστισμού, όπου ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί πιο εύκολα, και δεν υπάρχουν πλέον νομικοί περιορισμοί, όπως η χρήση μάσκας ή η κοινωνική αποστασιοποίηση» ανέφερε. Παράλληλα η Daily Mail παραθέτει δηλώσεις στο MEGA της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη.

Στιγμιότυπο από το δημοσίευμα της Daily Mail

Η προειδοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής για τον κορονοϊό

Έκτακτη σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής συγκάλεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΙΣΑ) την Τρίτη 23 Ιουλίου.

Ο ΙΣΑ εκφράζει την ανησυχία του για τη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και καλεί τους πολίτες να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών.

«Όπως τόνισαν οι παριστάμενοι τις τελευταίες εβδομάδες έχει καταγραφεί ραγδαία αύξηση κρουσμάτων νοσηλειών και θανάτων από Covid-19, σε ποσοστά πολλαπλάσια, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντική, τόσο η τήρηση των μέτρων προστασίας όσο και η σωστή αντιμετώπιση σε περίπτωση νόσησης, προκειμένου να προστατευθεί ο ασθενής και ο περίγυρός του», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα