Μήνυμα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας για την πορεία της Alpha Bank έστειλαν ο Πρόεδρος του  Διοικητικού Συμβουλίου, Βασίλειος Ράπανος και ο CEO του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης από το βήμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 24 Ιουλίου 2024 και η  οποία ενέκρινε τη διανομή ποσού συνολικού ύψους €122 εκατ. για την καταβολή μερίσματος και την επαναγορά μετοχών, που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση ύψους 3%.

Η καταβολή του μερίσματος σε μετρητά ύψους €61 εκατ. ή €0,026 ανά μετοχή, αντιστοιχεί σε ποσοστό  διανομής 20% επί των καθαρών κερδών του έτους 2023

Έτσι, η Alpha Bank επιστρέφει στη μακρά παράδοση ανταμοιβής των Μετόχων της, που είχε διακοπεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σηματοδοτώντας, όπως ανέφερε ο κ. Ψάλτης, την αρχή ενός νέου κύκλου ανάπτυξης και κερδοφορίας.

Το σχέδιο Ψάλτη για την ανάπτυξη και την κερδοφορία της Alpha Bank

«Σήμερα είναι μία πολύ ιδιαίτερη ημέρα για τον Όμιλό μας. Κατόπιν των εγκρίσεων των εποπτικών αρχών, με μεγάλη χαρά εισηγούμαι σε εσάς από το βήμα της Τακτικής μας Γενικής Συνέλευσης, την έγκριση, μετά από 16 χρόνια, για διανομή μερίσματος ύψους €61 εκατ. και ισοδύναμου ποσού για την  επαναγορά μετοχών, δηλαδή διανέμουμε συνολική αξία €122 εκατ. στους μετόχους μας», υπογράμμισε ο κ. Ψάλτης και πρόσθεσε: «Κοιτώντας πίσω όσα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε από το 2010 μέχρι και σήμερα, έχω ισχυρή πίστη στις προοπτικές αυτής της Τράπεζας και στις δυνατότητές μας. Η πρόσφατη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τους πιστωτικούς μας τίτλους από τον οίκο Moody’s ενισχύει την αισιοδοξία μου, αλλά και την αποφασιστικότητά μου, να επιμείνουμε στον δρόμο του εκσυγχρονισμού και της ενίσχυσης της αποδοτικότητας της Alpha Bank, διασφαλίζοντας υψηλή επαναλαμβανόμενη κερδοφορία και ισχυρότερη μερισματική απόδοση τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά του, ο κ. Ράπανος τόνισε: «Με την αγαστή συνεργασία του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Ομάδας της Τράπεζας μπορέσαμε να ξεπεράσουμε, σε πολλά μεγέθη, τους στόχους μας. Αυτό, όμως, δεν μας εφησυχάζει. Έχουμε επίγνωση των προκλήσεων και γι’ αυτό πρέπει να βελτιώσουμε περαιτέρω τις επιδόσεις μας… με το να εμβαθύνουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε ξεκινήσει, με το να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις εσωτερικές μας λειτουργίες και με το να αξιοποιήσουμε πιο αποτελεσματικά τις δυνατότητες που μας προσφέρουν οι δεξιότητες, η εργατικότητα και η αφοσίωση του προσωπικού μας».

Η επόμενη ημέρα για την ελληνική Οικονομία και την Alpha Bank

Αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο επιχειρηματικός κόσμος και η Alpha Bank, ο κ. Ψάλτης υπογράμμισε ότι «έχουμε λοιπόν τώρα την ευκαιρία να αλλάξουμε την πορεία της ελληνικής οικονομίας». Ανέδειξε, δε, ως προϋποθέσεις για την υπέρβαση των προβλημάτων του παρελθόντος τη δίκαιη διανομή της ανάπτυξης σε όσους συνέβαλαν για να επιτευχθεί καθώς και την επίδειξη τόλμης από τον επιχειρηματικό κόσμο στον στίβο του διεθνούς ανταγωνισμού.

Αναφερόμενος, δε, ειδικά στην Alpha Bank, σημείωσε:

«Είμαστε περήφανοι που πρωτοστατούμε σήμερα τόσο στο πεδίο της ανταπόδοσης όσο και στο πεδίο της εξωστρέφειας. Ως προς την ανταπόδοση:

• Αναγνωρίζουμε τη στήριξη των Μετόχων μας, τους επιστρέφουμε άμεσα και έμμεσα αξία και, κυρίως, παραμένουμε απολύτως προσηλωμένοι στο σχέδιό μας για περαιτέρω ενίσχυση των
αποδόσεων.

• Επιβραβεύουμε τις προσπάθειες του Προσωπικού μας, μέσα από ένα ενισχυμένο πρόγραμμα μεταβλητών αποδοχών που εδράζεται σε ένα αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης.

• Ανταποδίδουμε στους Πελάτες μας, με νέα προϊόντα, συμβουλευτική υποστήριξη και καλύτερη εξυπηρέτηση.

• Επιστρέφουμε αξία στην Κοινωνία, ως αρωγοί στην εθνική προσπάθεια για καλύτερη υγεία, παιδεία, αλλά και στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Βεβαίως, πρωταγωνιστούμε και στο πεδίο της εξωστρέφειας, ανοίγοντας για τους Πελάτες μας την Ευρωπαϊκή αγορά, μέσω της στρατηγικής μας σχέσης με την UniCredit, και στηρίζοντας
αποφασιστικά τα πλάνα εκσυγχρονισμού και μεγέθυνσης των ελληνικών επιχειρήσεων». Απευθυνόμενος, δε, προς τον επιχειρηματικό κόσμο και την Πολιτεία, ανέφερε: «Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα κουραστούμε να προτρέπουμε τους πελάτες μας να βάλουν υψηλότερους στόχους και να συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας νέας επιχειρηματικής κουλτούρας, που θα χαρακτηρίζεται από καινοτομία, ενισχυμένους θεσμούς εταιρικής διακυβέρνησης και προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Δεν θα κουραστούμε, επίσης, να αναδεικνύουμε, όπως αναφέρθηκε και από τον Πρόεδρο, ως επιτακτική την ανάγκη, η Πολιτεία, εκμεταλλευόμενη τη θετική συγκυρία, να επιταχύνει το
μεταρρυθμιστικό της έργο, ως προϋπόθεση για μία οικονομία βιώσιμης μεγέθυνσης, που θα μοιράζει δίκαια τον πλούτο στα μέλη της».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις