
Σφοδρή είναι η αντίδραση που προέρχεται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ) για τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρου Τσάπαλου, σε τηλεοπτική εκπομπή. Μάλιστα, το Επιμελητήριο ζητά τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη την παραίτησή του.
Ο κ. Τσάπαλος σε απάντηση στο δίκαιο αίτημα του ΟΕΕ αλλά και όλων των λογιστών-φοροτεχνικών για επιμήκυνση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων, είπε αυτολεξεί «για πρώτη φορά θα έχουν χρόνο να κάνουν και διακοπές οι λογιστές, των οποίων οι γυναίκες τους γκρίνιαζαν όταν δίναμε παράταση» και ότι «δεν θα δοθεί καμία παράταση», αναφέρει το Επιμελητήριο σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΟΕΕ «Είναι πλέον η ώρα ο υπουργός να πάρει τη σωστή απόφαση και να ανακοινώσει σήμερα κιόλας επαρκή χρόνο για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και να στείλει για διακοπές τον κύριο Τσάπαλο!».
Φορολογικές δηλώσεις: Στο τραπέζι σενάριο μικρής παράτασης
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
Την ώρα που πάνω από 800.000 φορολογικές δηλώσεις εκκρεμούν και για να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου είναι αδύνατον…
Την ώρα που ουσιαστικά η διαδικασία υποβολής τους ξεκίνησε πιο αργά από ποτέ…
Την ώρα που τα στοιχεία-βεβαιώσεις που όφειλαν οι φορείς να αναρτήσουν ώστε να συμπεριληφθούν στις φορολογικές δηλώσεις είτε είναι ελλιπή είτε αναρτήθηκαν χθες (clawback).
Την ώρα που οι λογιστές-φοροτεχνικοί και οι εργαζόμενοί τους νυχθημερόν προσπαθούν να ανταπεξέλθουν με τεράστια πίεση στην ολοκλήρωση των δηλώσεων, προσπαθώντας συνάμα να διορθώσουν τα λάθη του κράτους, με έκπληξη και οργή παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Τσάπαλου.
Ο κ. Τσάπαλος σε τηλεοπτική εκπομπή, σε απάντηση στο δίκαιο αίτημα του ΟΕΕ αλλά και όλων των λογιστών-φοροτεχνικών για επιμήκυνση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων, είπε αυτολεξεί «για πρώτη φορά θα έχουν χρόνο να κάνουν και διακοπές οι λογιστές, των οποίων οι γυναίκες τους γκρίνιαζαν όταν δίναμε παράταση» και ότι «δεν θα δοθεί καμία παράταση».
Οι δηλώσεις αυτές πέρα του ότι εμπαίζουν, προσβάλουν και εξοργίζουν έναν ολόκληρο κλάδο, που δίνει και τη ζωή του για να καλύψει δικά τους λάθη και παραλείψεις, θα έπρεπε και να τύχουν της ίδιας αποδοκιμασίας και από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
Είναι πλέον η ώρα ο Υπουργός να πάρει τη σωστή απόφαση και να ανακοινώσει σήμερα κιόλας επαρκή χρόνο για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και να στείλει για διακοπές τον κύριο Τσάπαλο!


Latest News

Οι 20 παροχές σε είδος και σε χρήμα που είναι αφορολόγητες - Αναλυτικά η λίστα
Το πλαίσιο αυτών των απαλλαγών εμπλουτίστηκε και προσαρμόστηκε στις προβλέψεις του νόμου για τα επαγγελματικά ταμεία και τις αντίστοιχες εισφορές

Ξεκίνησε η δοκιμαστική εφαρμογή του «Εργάνη ΙΙ» - Οι αλλαγές που φέρνει
Η λειτουργία του «Εργάνη ΙΙ» θα είναι δοκιμαστική για ένα ικανό χρονικό διάστημα ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση και να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα

Αντίστροφη μέτρηση για την αυτόματη υποβολή των δηλώσεων - Τι πρέπει να προσέξετε
Προσυμπληρωμένες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι οι φορολογικές δηλώσεις

Μία στις τέσσερις δηλώσεις με επιστροφή φόρου - Υποβάλλονται 53.000 την ημέρα
Τι δείχνουν τα στοιχεία εκκαθάρισης τον πρώτο μήνα υποβολής - Στα 1.503 ευρώ ο μέσος πρόσθετος φόρος – στα 342 ευρώ η μέση επιστροφή

Ρεκόρ υποβολής των δηλώσεων - Τρέχουν οι φορολογούμενοι για την έκπτωση 4%
Πάνω από τις προσδοκίες οι φορολογικές δηλώσεις - Με διαδικασίες εξπρές οι επιστροφές φόρου

Ο «μεγάλος αδελφός» της ΑΑΔΕ πηγαίνει σε βαπτίσεις, γάμους και δεξιώσεις
Πρόκειται για το «ψηφιακό μάτι» ή το ψηφιακό πελατολόγιο από την ΑΑΔΕ, το οποίο ενεργοποιήθηκε από την περασμένη Δευτέρα

Αυξήθηκαν οι καταγγελίες για βία και παρενόχληση στην εργασία - Οι κλάδοι
Σε υψηλό επίπεδο το ποσοστό επίλυσης των εργατικών διαφορών βίας και παρενόχλησης στην εργασία - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας

Φακέλωμα και κυνήγι οφειλετών με καταιγίδα κατασχέσεων
Στενό μαρκάρισμα σε πάνω από 2 εκατ. φορολογούμενους με χρέη στην εφορία. Το χέρι της εφορίας έφθασε σε σχεδόν μισό εκατομμύριο λογαριασμούς το 2024

Λουκέτα και πρόστιμα της ΑΑΔΕ σε γνωστές ταβέρνες και εστιατόρια για μη έκδοση αποδείξεων
Η ΑΑΔΕ επέβαλε λουκέτα για μη έκδοση αποδείξεων και προστιμα για μη διασύνδεση POS

Ξηλώνεται το πουλόβερ του τεκμαρτού εισοδήματος
Ποιες είναι οι παρεμβάσεις που θα περιορίσουν τις επιβαρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες