Η Check Point Software Technologies ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2024, με συνολικά έσοδα 627 εκατομμυρίων δολαρίων αυξημένα κατά 7% σε ετήσια βάση. Παράλληλα, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας ανακοίνωσε και τον διορισμό του Ναντάβ Ζαφρίρ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Πιο αναλυτικά, κατά το β’ τρίμηνο η Check Point Software εμφάνισε συνολικά έσοδα 627 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 7% σε σύγκριση με τα 589 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο του 2023. Τα GAAP λειτουργικά έσοδα ανήλθαν στα 209 εκατομμύρια δολάρια, ελαφρώς μειωμένα από τα 221 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, ενώ τα μη-GAAP λειτουργικά έσοδα παρουσίασαν μικρή άνοδο στα 265 εκατομμύρια δολάρια από 263 εκατομμύρια.

Η προστιθέμενη αξία που φέρνει το GenAI στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

Οι φόροι εισοδήματος κατά GAAP μειώθηκαν στα 36 εκατομμύρια δολάρια από 41 εκατομμύρια, και τα καθαρά έσοδα κατά GAAP ήταν 197 εκατομμύρια δολάρια, μειωμένα από 202 εκατομμύρια. Τα καθαρά έσοδα κατά μη-GAAP αυξήθηκαν στα 246 εκατομμύρια από 238 εκατομμύρια.

Τα κέρδη ανά μετοχή κατά GAAP αυξήθηκαν κατά 3% στα 1.74 δολάρια, και τα κέρδη ανά μετοχή κατά μη-GAAP αυξήθηκαν κατά 8% στα 2.17 δολάρια.

Τα αναβαλλόμενα έσοδα στις 30 Ιουνίου 2024 ανήλθαν στα 1,818 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 2% σε σύγκριση με πέρυσι. Τα ταμειακά αποθέματα, οι εμπορεύσιμες αξίες και οι βραχυπρόθεσμες καταθέσεις της εταιρείας ήταν 3,058 εκατομμύρια, μειωμένα από 3,515 εκατομμύρια.

Η ταμειακή ροή από τις λειτουργίες αυξήθηκε στα 200 εκατομμύρια δολάρια από 191 εκατομμύρια. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η εταιρεία προχώρησε στην επαναγορά περίπου 2,1 εκατομμυρίων μετοχών με συνολικό κόστος περίπου 325 εκατομμυρίων δολαρίων και ανακοίνωσε μια επέκταση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω τα καλά νέα. Η Check Point παρουσίασε ένα εξαιρετικό δεύτερο τρίμηνο καθώς οι πελάτες συνέχισαν να αγκαλιάζουν την πλατφόρμα Infinity, που παρέχεται μέσω του cloud και βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, για να επιτύχουν τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας,» είπε ο Γκιλ Σβεντ, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Check Point. «Η επιτυχία του Infinity κατά τη διάρκεια του τριμήνου υπογραμμίστηκε από την διψήφια ανάπτυξή της και σημαντικές συμφωνίες με οργανισμούς της λίστας Fortune Global 500».

Νέος διευθύνων σύμβουλος

Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Ναντάβ Ζαφρίρ ήταν συνιδρυτής και διαχειριστικός εταίρος στην Team8, ένα παγκόσμιο ταμείο δημιουργίας επιχειρηματικών ιδεών και επιχειρηματικού κεφαλαίου. Η Team8 ιδρύει και επενδύει σε εταιρείες που εστιάζουν στην κυβερνοασφάλεια, τα δεδομένα και την τεχνητή νοημοσύνη, την χρηματοοικονομική τεχνολογία και την ψηφιακή υγεία. Έχει ιδρύσει, επενδύσει και προεδρεύσει σε 17 εταιρείες κυβερνοασφάλειας, εκτός από δεκάδες άλλες τεχνολογικές εταιρείες που έχει συμβουλεύσει και καθοδηγήσει.

Προηγουμένως, ο Ναντάβ Ζαφρίρ υπηρέτησε 25 χρόνια στον Ισραηλινό Στρατό, έως την αποστράτευσή του με το βαθμό του Υποστράτηγου. Από το 2019, υπηρετεί ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SolarEdge Technologies, μιας εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας έξυπνης ενέργειας. Ο Ζαφρίρ θα αναλάβει το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου τον Δεκέμβριο του 2024 και θα ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Check Point μετά την έγκριση των μετόχων στην επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση της Check Point. Ο Γκιλ Σβεντ θα αναλάβει Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Ολοκληρώνουμε μια εκτενή διαδικασία αναζήτησης Διευθύνοντος Συμβούλου μετά από εξέταση υποψηφίων από όλο τον κόσμο και βρήκαμε το ιδανικό άτομο. Ο Ναντάβ είναι ένας ηγέτης στο παγκόσμιο οικοσύστημα κυβερνοασφάλειας για πάνω από μια δεκαετία. Έχοντας ζήσει στη Νέα Υόρκη και το Τελ Αβίβ, είναι μια από τις πιο σεβαστές προσωπικότητες στην παγκόσμια κοινότητα CISOs. Ίδρυσε και ηγήθηκε πολλών εταιρειών κυβερνοασφάλειας και συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους προμηθευτές της στον κόσμο. Θαυμάζω τα επιτεύγματά του και τις ηγετικές του ικανότητες και είμαι ενθουσιασμένος για τον διορισμό του, πιστεύοντας ότι είναι ο σωστός ηγέτης για να οδηγήσει την Check Point σε νέα ύψη,» κατέληξε ο Σβεντ.

«Είναι τιμή μου να ενταχθώ στην Check Point, μια πρωτοπόρα εταιρεία που διαμόρφωσε τη σύγχρονη κυβερνοασφάλεια, και ένα κέντρο επιχειρηματικότητας,» είπε ο Ναντάβ Ζαφρίρ. «Τα τελευταία δέκα χρόνια, συνεργάστηκα με ηγέτες και ομάδες κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως, παρακολουθώντας από πρώτο χέρι τις απίστευτες προσπάθειές τους να προστατεύσουν παγκόσμια δίκτυα από εξελιγμένους επιτιθέμενους. Είμαι εντυπωσιασμένος από το έργο των στελεχών ασφαλείας και και οι οργανώσεις τους αξίζουν την καλύτερη ασφάλεια. Στον ταραχώδη κόσμο μας, σε μία εποχή με ραγδαίες αλλαγές και καθώς η τεχνητή νοημοσύνη επαναπροσδιορίζει τις ζωές μας, η προηγμένη κυβερνοασφάλεια είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Η Check Point έχει στόχο στο να ηγηθεί στην ανάπτυξη του επόμενου επιπέδου ασφάλειας για τον πολύπλοκο κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την καταξιωμένη ηγετική ομάδα της εταιρείας και τον Gil για να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο στην ανάπτυξη της Check Point,» κατέληξε ο Ζαφρίρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή