Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο πήραν από τη Wall Street τη σκυτάλη των απωλειών τα ασιατικά χρηματιστήρια, οι οποίες δεν κατάφεραν να ανακόψουν το κύμα του sell off που πυροδότησαν τα κατώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα από την Tesla και την Alphabet.

Οι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας επέκτεινε το σερί απωλειών των έξι ημερών με πτώση 3%, οδηγώντας σε απώλειες μεταξύ την περιοχή. Η δεικτοβαρής SoftBank Group έχασε 9%, ενώ η Renesas Electronics οδήγησε σε απώλειες στον δείκτη, με πτώση άνω του 14%. Ο ευρύτερος Topix υποχώρησε κατά 2,24%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 1,8%, ενώ ο Kosdaq υποχώρησε 2,32%. Ο δείκτης επηρεάστηκε από τη δεικτοβαρή SK Hynix, η οποία επίσης υποχώρησε 6%. Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 16,42 τρισεκ. γουόν για το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας άνοδο 125% από πέρυσι.

Επίσης, ο δείκτης του Χονγκ Κονγκ, Hang Seng, διολίσθησε κατά 1,65%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 υποχώρησε 0,98%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε κατά 0,94% χαμηλότερα.

Η αγορά της Ταϊβάν παρέμεινε κλειστή για δεύτερη μέρα, καθώς το νησί προετοιμάζεται για τον τυφώνα Gaemi.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας

Την ίδια ώρα, το Reuters ανέφερε ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένεται να συζητήσει μια αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής την επόμενη εβδομάδα, στις 30 και 31 Ιουλίου, καθώς και λεπτομερώς ένα σχέδιο για να μειώσει στο μισό τις αγορές ομολόγων.

Επίσης, μια ιαπωνική κυβερνητική επιτροπή συμφώνησε να αυξήσει τον μέσο κατώτατο ωρομίσθιο στη χώρα στα 1.054 γιεν (6,90 δολάρια), ή 5%, σύμφωνα με το NHK. Οι υψηλότεροι μισθοί προσφέρουν στην Τράπεζα της Ιαπωνίας περισσότερο περιθώριο να εξετάσει την αύξηση των επιτοκίων, καθώς κινείται σε έναν «ενάρετο κύκλο» αυξανόμενων τιμών και μισθών.

Το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας

Οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης την αύξηση των αριθμών του ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου της Νότιας Κορέας, η οποία ήταν ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες.

Το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας αυξήθηκε 2,3% σε ετήσια βάση, χαμηλότερο από το 2,5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Σε τριμηνιαία βάση, η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά 0,2%, σε σύγκριση με την άνοδο 0,1% που αναμενόταν στη δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξε τις πιέσεις, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Άντεξε τις πιέσεις το ΧΑ, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική

Παρά το γεγονός ότι είδε να απειλούνται ακόμη και οι 1.450 μονάδες, το Χρηματιστήριο Αθηνών τελικά ήλεγξε στο μέτρο του δυνατού τις απώλειες και κράτησε τις 1.460 μονάδες στο κλείσιμο