Το συνεχιζόμενο τεχνολογικό selloff στη Wall Street (που ώθησε την Τετάρτη τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite στη χειρότερη μέρα τους από το 2022) πλήττει την αγορά των κρυπτονομισμάτων με το Bitcoin (BTC) να υποχωρεί πάνω από 3% και το Ether να βουτά κατά περίπου 8%.

Ενδεικτικό της τάσης στην ευρύτερη αγορά των crypto ότι κατά την έναρξη των ωρών διαπραγμάτευσης στην Ασία το BTC έπεσε από πάνω από 65.500$ σε σχεδόν 64.000$ μέσα σε λίγα λεπτά. Η ξαφνική πτώση οδήγησε σε ρευστοποίηση ανοδικών στοιχημάτων άνω των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, το χειρότερο πλήγμα από τις αρχές Ιουλίου.

Bitcoin: Ο Μπάιντεν φεύγει, οι «ταύροι» έρχονται

Η μόχλευση στο Bitcoin

Οι ρευστοποιήσεις συμβαίνουν όταν ένα χρηματιστήριο κλείνει αναγκαστικά τη θέση μόχλευσης ενός εμπόρου λόγω μερικής ή ολικής απώλειας του αρχικού περιθωρίου του trader.  Ο ευρείας βάσης CoinDesk 20 ( CD20 ), ένας ρευστός δείκτης που παρακολουθεί τα μεγαλύτερα token κατά κεφαλαιοποίηση, μείον τα stablecoins, υποχώρησε κατά 3,3%.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι οπισθοδρομήσεις αφορούν περισσότερο τις μακροοικονομικές δυνάμεις μεγαλύτερης εικόνας, με τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές να βρίσκονται σε αναταραχή», δήλωσε ο Joel Kruger, στρατηγός αγοράς στον Όμιλο LMAX. «Οι ανησυχίες για την υγεία και τις προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία έχουν ενταθεί εν μέσω πιο ήπιων οικονομικών δεδομένων, χαμηλών κερδών στις ΗΠΑ και αναποτελεσματικών διευκολυντικών κινήσεων των κεντρικών τραπεζών. Κατά συνέπεια, δεν υπήρχε πουθενά να κρυφτεί, με τα περισσότερα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία σε νομίσματα, εμπορεύματα και μετοχές να υποχωρούν σε παραδοσιακά ασφαλή καταφύγια».

Η αγορά βρίσκεται επίσης στη δίνη ενός συνεχιζόμενου προγράμματος αποπληρωμής του Mt. Gox που είχε ως αποτέλεσμα έναν επίμονο γύρο πίεσης πώλησης bitcoin αυτόν τον μήνα, πρόσθεσε.

Πιέσεις στο Ether

Σημαντικές απώλειες καταγράφει και το Ether, με το Grayscale Ethereum Trust (ETHE), το οποίο μετατράπηκε σε ETF, να σημειώνει εκροές άνω των 484 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Αυτό που συμβαίνει είναι το ίδιο όπως όταν κυκλοφόρησαν τα spot ETF bitcoin τον Ιανουάριο», δήλωσε στο CNBC ο Yuya Hasegawa, αναλυτής αγοράς κρυπτονομισμάτων στο ιαπωνικό ανταλλακτήριο bitcoin Bitbank. «Το καταπίστευμα Ethereum της Grayscale διαπραγματευόταν με [μια] έκπτωση για μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως οι έμποροι μπορεί να αγόρασαν κάποιες μετοχές του καταπιστεύματος και τώρα να πωλούν το spot ETH για arbitrage – αυτό συνέβη και με το bitcoin όταν άρχισαν να διαπραγματεύονται τα ETF».

Ενώ το bitcoin υποχώρησε για μερικές εβδομάδες μετά την κυκλοφορία των ETFs bitcoin τον Ιανουάριο, οι εισαγωγές του ether ETF ξεκινούν σε μια διαφορετική αγορά και οι επενδυτές έχουν δυνητικά θετικά νέα να περιμένουν ότι θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στις τιμές, είπε ο Hasegawa.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα
Ethereum: Πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ
Kρυπτονομίσματα |

«Πράσινο φως» στο Ethereum από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ - Τι σηματοδοτεί

Το Ether είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα της αλυσίδας μπλοκ ethereum και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο μετά το bitcoin με κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 415 δισ. δολάρια