Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στη Wall Street, η οποία προσπαθεί να «συνέλθει» από τη χθεσινή βουτιά που σημείωσε, ειδικά ο τεχνολογικός κλάδος, ενώ σημαντικές στηρίξεις δίνουν τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,20% στις 39.933 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,04% στις 5.422 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,30% στις 17.290 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Ford Motor υποχωρούν κατά 13% αφού τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου της εταιρείας ήταν πολύ χαμηλότερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές. Επίσης, η American Airlines βυθίζεται κατά 7% μετά τη μείωση της καθοδήγησής της. Από την άλλη, η Chipotle κερδίζει 3%, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες με την ανακοίνωση των κερδών και των εσόδων, ενώ είδε υψηλότερη επισκεψιμότητα στα εστιατόριά της.

Σφοδρό το sell off σε Nasdaq και S&P 500, έκλεισαν τη χειρότερη ημέρα του 2024

Στηρίξεις στη Wall Street

Η αγορά βρίσκει όμως κάποιες στηρίξεις από την ανακοίνωση της πορείας του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, που έδειξε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,8%, υψηλότερα από το αναμενόμενο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν ανάπτυξη 2,1%

Ωστόσο, η νευρικότητα είναι έκδηλη, καθώς εξακολουθούν να επιδρούν αρνητικά τα απογοητευτικά στοιχεία από τις Alphabet και Tesla. Τόσο ο δείκτης ευρείας αγοράς S&P 500 όσο και ο δείκτης αναφοράς υψηλής τεχνολογίας του Nasdaq σημείωσαν τη χειρότερη συνεδρίασή τους από το 2022.

Βέβαια, δεν λείπουν και οι επενδυτές που βλέπουν αυτήν την κίνηση ως ένδειξη καθυστερημένης διόρθωσης σε μια υπεραγορασμένη αγορά, η οποία τώρα βρίσκεται σε διαδικασία εναλλαγής των κεφαλαίων από τον κλάδο της megacap τεχνολογίας σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης και πιο κυκλικές της αγοράς.

«Έχουμε όντως πολλή αβεβαιότητα αυτή τη στιγμή… Επίσης, βλέπω έναν αέρα σκεπτικισμού όσον αφορά το τι μπορεί να προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στην κερδοφορία και την παραγωγικότητα, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Και η αγορά αυτή τη στιγμή περιμένει να δει αποδείξεις σε ένα πιο επιταχυνόμενο χρονικό πλαίσιο», σχολίασε ο Yung-Yu Ma, επικεφαλής επενδύσεων για την BMO Wealth Management.

Άλλωστε, αν και ορισμένες εταιρείες τεχνολογίας έχασαν τις προσδοκίες αυτή την εβδομάδα, μια συνολική εικόνα κερδών μέχρι στιγμής ενισχύει τον ενθουσιασμό των επενδυτών. Πάνω από το 25% των εταιρειών στον S&P 500 ανέφεραν τα κέρδη τους δεύτερου τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων αρχικών αιτημάτων για το επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 10.000 στις 235.000 την εβδομάδα που έληξε στις 20 Ιουλίου. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων αυξήθηκε κατά 250 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας και διαμορφώθηκε στις 235.500. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 1.853.500, σημειώνοντας αύξηση 4.750 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, οι νέες παραγγελίες για βιομηχανικά διαρκή αγαθά παρουσίασαν μείωση 6,6% σε μηνιαία βάση, φτάνοντας τα 264,5 δισ. δολάρια τον Ιούνιο. Η πτώση αποδόθηκε κυρίως στον εξοπλισμό μεταφορών, ο οποίος υποχώρησε κατά 20,5% ή 19,6 δισ. δολάρια στα 75,8 δισ. δολάρια. Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street