Υπό την πίεση του διεθνούς sell off βρίσκεται και το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί σε μία χρονική στιγμή που μετά την άνοδο του πρώτου 20ημέρου του Ιουλίου, το σενάριο της διόρθωσης είχε προβάδισμα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,56% στις 1.458,53 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,85% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.545,86 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 1,75% στις 1.294,43 μονάδες.

Στη σκιά του διεθνούς sell off το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο γενικός δείκτης χάνει με χαρακτηριστική ευκολία τη ζώνη των 1.460 μονάδων, χωρίς όμως να ανεβάζει τους συναλλακτικούς του ρυθμούς, με τη μετοχή της Eurobank να ηγείται της πτώσης λόγω της αποκοπής μερίσματος, παρασύροντας τον κλάδο έντονα χαμηλότερα. Η μετοχή χάνει κοντά στο 4%, ενώ η μερισματική απόδοση των 0,02 ευρώ δεν ξεπερνά το 1,5%.

Παρόλα η Wall Street «θυμήθηκε» χθες, Τετάρτη, τι σημαίνει βαθιά πτωτική συνεδρίαση, επιβεβαιώνοντας τους φόβους περί «παραφουσκωμένων» αποτιμήσεων και προσδοκιών στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Ασφαλώς, το ελληνικό Χρηματιστήριο δεν άγεται και φέρεται από τον εγχώριο τεχνολογικό κλάδο σε όρους κεφαλαιοποίησης και ειδησεογραφίας, αλλά προφανώς και δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορο στις βίαιες  μεταστροφές του διεθνούς επενδυτικού περιβάλλοντος.

Διαγραμματικά, μετά και την απώλεια των 1.460 μονάδων, ο ΓΔ έχει σημαντικές στηρίξεις στις 1.438 και 1.400 μονάδες, με τις αντιστάσεις να εντοπίζονται στις 1.487 και 1.500 αντίστοιχα. Στόχος όμως είναι να καταφέρει η αγορά να «επιβιβάσει» όσα κεφάλαια έμειναν εκτός της πρόσφατης κίνησης, από τις αρχές του Ιουλίου, όταν ο γενικός δείκτης ήπια αθόρυβα έφτασε από τις 1.400 μονάδες στις 1.480 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank χάνει 3,78%, με τις ΔΕΗ, Πειραιώς και Alpha Bank να υποχωρούν πάνω από 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Cenergy, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΑΑ και Εθνική.

Στον αντίποδα, η Aegean κερδίζει 1,13%, με τις Jumbo, Coca Cola, Μυτιληναίο και Βιοχάλκο να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι Λάμδα, Autohellas και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών