Περισσότερα από 4 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα έχει συγκεντρώσει η προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει σηκώσει ψηλά στην ατζέντα του το θέμα των ψηφιακών  νομισμάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής, διάφοροι χορηγοί έχουν δωρίσει στον Αμερικανό πρώην πρόεδρο bitcoin, ether, XPR, το stablecoin USDC αλλά και αρκετά memecoins.

Όπως αναφέρει το CNBC, η αναφορά 1.000 και πλέον σελίδων δείχνει τα σύνολα για την κοινή επιτροπή συγκέντρωσης κεφαλαίων «Trump 47» από την 1η Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου. Η επιτροπή συγκέντρωσε πάνω από 118 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με πληρωμές για την εκστρατεία Τραμπ, την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών και άλλα κόμματα.

Κρυπτονομίσματα: «Σχεδόν» όλοι κερδισμένοι σε περίπτωση δεύτερης κυβέρνησης Τραμπ

Τα bitcoin στον Ντόναλντ Τραμπ

Τουλάχιστον 19 δωρητές συνεισέφεραν περισσότερα από 2,15 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin στην επιτροπή. Οι συνεισφέροντες προέρχονται από 12 πολιτείες,. Τα επαγγέλματά τους περιλαμβάνουν νοικοκυρά, αξιωματικό του αμερικανικού στρατού, ιεραπόστολο, ζωγράφο, εκπρόσωπο πωλήσεων για μια εταιρεία πίτσας και τεχνικό ασφαλείας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι κρυπτοδισεκατομμυριούχοι δίδυμοι Tyler και Cameron Winklevoss πρωτοστάτησαν, συνεισφέροντας έκαστος 15,57 bitcoin, ή λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια τη στιγμή της δωρεάς τους. Ο Mike Belshe, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ασφάλειας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων BitGo, συνεισέφερε 50.000 δολάρια σε bitcoin.

Τους τελευταίους μήνες, ο Ντόναλντ Τραμπ λανσάρεται ως ο υποψήφιος πρόεδρος για τα κρυπτονομίσματα, μια ανατροπή από την προηγούμενη στάση του κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο. Ο Ντόναλντ Τραμπ κυκλοφόρησε την τελευταία του συλλογή μη ανταλλάξιμων token στο blockchain Solana τον Απρίλιο και έκτοτε κάνει όλο και πιο ανοδικά σχόλια για τα κρυπτονομίσματα. Στην πορεία, κέρδισε την υποστήριξη αρκετών σημαντικών επενδυτών τεχνολογίας και ψηφιακών νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των επενδυτών venture capital Marc Andreessen και Ben Horowitz .

Το συνέδριο στο Νάσβιλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ  θα βρίσκεται στο Νάσβιλ το Σάββατο για να δώσει την κεντρική ομιλία στο The Bitcoin Conference, το οποίο πραγματοποιείται στο Music City Center. Θα φιλοξενήσει επίσης έναν έρανο στην πόλη την ίδια μέρα, όπου τα εισιτήρια κοστίζουν έως και $844.600 ανά άτομο.

Τα εισιτήρια κορυφαίας βαθμίδας περιλαμβάνουν μια θέση σε ένα στρογγυλό τραπέζι με τον Τραμπ και κοστολογούνται με το μέγιστο ποσό δωρεάς που επιτρέπεται στα άτομα να δώσουν στην Επιτροπή Τραμπ 47. Το επόμενο επίπεδο κάτω περιλαμβάνει μια φωτογραφία με τον πρώην πρόεδρο με 60.000 $ ανά άτομο ή 100.000 $ ανά ζευγάρι, σύμφωνα με την πρόσκληση.

Ο Τραμπ, ο πρώτος σημαντικός υποψήφιος για την προεδρία που δέχεται δωρεές σε ψηφιακές μάρκες , μπορεί να λάβει συνεισφορές σε μια σειρά κρυπτονομισμάτων, όπως το dogecoin, το shiba inu coin, το XRP, το USDC και το Ether.

Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι η εκστρατεία του Τραμπ μετατρέπει κυρίως αυτές τις συνεισφορές αμέσως σε USDC και στη συνέχεια ρευστοποιεί τις δωρεές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η καμπάνια επέλεξε να διατηρήσει το USDC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News