Μπορεί να υπάρχουν προσδοκίες για την κατανάλωση όταν μία πόλη φιλοξενεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, αλλά στο Παρίσι τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της τετραετίας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν φέρει μέχρι τώρα την αύξηση της κατανάλωσης, ενώ την ίδια ώρα έχουν «διώξει» και τους πολύτιμους τουρίστες της πόλης.

Αυτή είναι η εικόνα που σκιαγραφούν οι Financial Times, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι μπρασερί, τα καταστήματα και άλλες μικρές επιχειρήσεις στο Παρίσι έχουν δει απότομη πτώση στις πωλήσεις, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών μειώνεται πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα, οι αφίξεις τουριστών και κατόχων εισιτηρίων δεν έχουν ακόμη αναπληρώσει τη φυγή των ντόπιων.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πόσο αξίζει ένα μετάλλιο;

Κατάρρευση της κατανάλωσης για τις μικρές επιχειρήσεις στο Παρίσι

Μέσα σε μια περίμετρο ασφαλείας κατά μήκος των όχθεων του Σηκουάνα, αδιαπέραστη για όποιον δεν έχει προεγγραφεί πριν από την τελετή έναρξης της Παρασκευής, η κατάρρευση της κατανάλωσης είναι ακόμη πιο δραματική, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το μέγεθος της οικονομικής ώθησης της Γαλλίας από τους Αγώνες του Παρισιού 2024.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες εστιατορίων έχουν πτώση 50% στις πωλήσεις του Ιουλίου και ανησυχούν ακόμη για την πληρωμή ενοικίων και μισθών, δήλωσε ο Bernard Cohen-Hadad, επικεφαλής του λόμπι μικρών επιχειρήσεων CPME για την περιοχή του Παρισιού. «Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο για τις παραδόσεις και με το κλείσιμο του μετρό… αλλά δεν περιμέναμε αυτή την έλλειψη Γάλλων ή ξένων τουριστών», πρόσθεσε.

Για άλλες επιχειρήσεις η μείωση των εσόδων ήταν έως και 70%, σύμφωνα με ξενοδοχειακές ενώσεις και άλλες ομάδες λόμπι που ζήτησαν οικονομική βοήθεια παρόμοια με εκείνη που εκταμιεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, καθώς λόγω των Ολυμπιακών πολλοί Παριζιάνοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών

Αν και ορισμένες επιχειρήσεις ενδέχεται να μην ανακτήσουν τις απώλειες, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν όταν ξεκινήσουν οι Αγώνες, με τα εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες να αυξάνουν τις τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή