Στο πλαίσιο του μεγάλου προγράμματος εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης των υποδομών της, η ΕΥΔΑΠ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την κατασκευή νέων, υψηλών προδιαγραφών, δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων.

ΕΥΔΑΠ: Συμφωνία με ΕΤΕπ για τεχνική βοήθεια στο επενδυτικό πρόγραμμα 2 δισ. που αφορά στο δίκτυο ύδρευσης

Ξεκίνησε ήδη το έργο κατασκευής κεντρικών αγωγών αποχετευτικού δικτύου που θα διαπερνούν τους Δήμους Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Παλλήνης, η πρώτη φάση του οποίου ξεκινάει στην οδό Παπανικολή στο Χαλάνδρι (από την οδό Παλαμά έως την οδό Εθνικής Αντιστάσεως) σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, και θα υλοποιηθεί με σταδιακές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, μεριμνώντας για τη μικρότερη δυνατή όχληση των οδηγών που παρακαλούνται να ακολουθούν τις σχετικές σημάνσεις.

Τα έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στην Αττική αποτελούν μέρος της στρατηγικής της ΕΥΔΑΠ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών της αστικής ανάπτυξης και, κυρίως, των μακροχρόνιων περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Ευρύτερος στόχος της ΕΥΔΑΠ είναι η προστασία και η εξοικονόμηση του πολύτιμου πόρου του νερού μέσω της διάθεσης και επαναχρησιμοποίησης του καθαρού κατά 95% ανακυκλωμένου νερού – που προκύπτει από τη σύγχρονη επεξεργασία των λυμάτων – για αστική/ περιαστική / βιομηχανική χρήση (καθάρισμα δρόμων, πυρόσβεση, κα.) και άρδευση καλλιεργειών, σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας, την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία και τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αθηνών (ΕΥΔΑΠ) στην Ελλάδα για να υποστηρίξει το δεκαετές επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ελληνική πρωτεύουσα θα έχει μια πιο ανθεκτική παροχή νερού.

Συμμαχία ΕΥΔΑΠ – ΕΤΕπ

Σύμφωνα με τη συμφωνία που υπεγράφη, η τεχνική συμβουλευτική υποστήριξη της ΕΤΕπ, ΕΙΒ Advisory, θα βοηθήσει την ΕΥΔΑΠ να διαχειριστεί τους κλιματικούς κινδύνους, όπως η λειψυδρία, η ξηρασία και οι καύσωνες, καθώς εξυπηρετεί έναν πληθυσμό 4,4 εκατομμυρίων κατοίκων και λειτουργεί ένα δίκτυο αγωγών μήκους 14.500 χιλιομέτρων.

Η συμφωνία εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του InvestEU Advisory Hub και προβλέπει ότι οι υπηρεσίες τεχνικής βοήθειας της ΕΤΕπ θα υποστηρίξουν την ΕΥΔΑΠ για την ιεράρχηση των δράσεων και την υλοποίηση έργων χαρτοφυλακίου στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει αναπτύξει για τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας ως μέρος της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΒΕΑ: «Χάσμα» μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων για τις οικονομικές προοπτικές – Τι λένε για τις εξαγωγές
Επιχειρήσεις |

«Χάσμα» μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων για τις οικονομικές προοπτικές - Τι λένε για τις εξαγωγές

Η έρευνα του ΕΒΕΑ αναδεικνύει πως οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να δηλώνουν ότι δεν έχουν ενστερνιστεί τα δυνητικά οφέλη από την πράσινη μετάβαση