«Πατήθηκε το κουμπί» για την αναδιάρθρωσή των θυγατρικών του Ομίλου Intracom, με την αρχή να γίνεται με την πώληση του 27,6% της Κλουκίνας – Λάππας. Κάτι που είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Ειδικότερα, η Intracom Holdings ανακοίνωση την πώληση του 27,614% που κατείχε στην Κλουκίνας Λάππας, που αντιστοιχούν σε 11.106.255 κοινές ονομαστικές μετοχές έναντι τιμήματος 11,1 εκατ. ευρώ.

Σε Intracom και Βιολέττα Λάππα η Wonder Nest – Στα 5 εκατ. ευρώ το τίμημα

Η εν λόγω πώληση έγινε στο πλαίσιο της από 29/05/2024 ανακοίνωσης της εταιρείας, για την είσοδο νέων επενδυτών στην Κλουκίνας – Λάππας, οι οποίοι επιπλέον θα συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Intracom Properties, μέσω συμμετοχής τους στην αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των €25 εκατ. Εκ του οποίου ποσό €11 εκατ. θα καταβάλλει η μητρική Intracom Holdings.

Οι επενδυτές

Οι νέοι επενδυτές λέγεται πως είναι κυρίως εφοπλιστές και επιχειρηματίες που είναι πολύ κοντά στον Σωκράτη Κόκκαλη. Ένας εξ αυτών φέρεται να είναι ο εφοπλιστής Γιώργος Μουνδρέας

Αναφορικά με την ΑΜΚ της Intracom Properties θα συμμετέχουν περίπου οι ίδιοι επενδυτές που έλαβαν μέρος στην ιδιωτική τοποθέτηση για την Κλουκίνας – Λάππας αλλά και άλλοι επιχειρηματίες.

Η επόμενη κίνηση είναι η συγχώνευση της Κλουκίνας – Λάππας με την Intracom Properties ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εξαγορά του 65% της εταιρείας «Ευρώπη Ασφαλιστική» έναντι 30 εκατ. ευρώ.

Το νέο σχήμα με ίδια κεφάλαια 150 εκατ. ευρώ

Το νέο σχήμα που θα προκύψει θα είναι η Europa Holding, η οποία θα διαθέτει ίδια κεφάλαια 150 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη την πρώτη διετία θα ξεπεράσουν το 20% των ιδίων κεφαλαίων

Τα νέα κεφάλαια

Ο κ. Κόκκαλης μιλώντας σχετικά με την νέα εταιρεία είχε αναφέρει ότι στη νέα εταιρεία που θα έχει 100% θυγατρική την ασφαλιστική Europa θα συμμετέχουν και άλλοι επιχειρηματίες ενώ τα κεφάλαια θα πλησιάσουν τα 70 εκατ. ευρώ.

Επικεφαλής του σχήματος θα είναι τόσο ο Σωκράτης Κόκκαλης όσο και ο Νίκος Μακρόπουλος. Ο μεν Κόκκαλης θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου και ο δε Μακρόπουλος θα οριστεί διευθύνων σύμβουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία εξαγοράς της Ευρώπης από την Intracom έγινε έναντι συνολικής αξίας 46,55 εκατ. ευρώ. Σε μια πολύπλοκη συμφωνία, η Intracom Holdings, η οποία είναι και μοναδική μέτοχος της Intrakom Properties, αλλά και μέτοχος στην Κλουκίνας – Λάππας (ΚΛΜ) δρομολογεί:

  • Την τμηματική εξαγορά του 100% της Ευρώπη Ασφαλιστική από Intarcom Properties
  • Τη συγχώνευση της Intacom properties με ΚΛΜ και την μετονομασία της ΚΛΜ σε Ευρώπη Holdings
  • Την είσοδο ιδιωτών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο στο νέο σχήμα.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΒΕΑ: «Χάσμα» μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων για τις οικονομικές προοπτικές – Τι λένε για τις εξαγωγές
Επιχειρήσεις |

«Χάσμα» μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων για τις οικονομικές προοπτικές - Τι λένε για τις εξαγωγές

Η έρευνα του ΕΒΕΑ αναδεικνύει πως οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να δηλώνουν ότι δεν έχουν ενστερνιστεί τα δυνητικά οφέλη από την πράσινη μετάβαση