Ισχυρά έκριναν τα αποτελέσματα της Metlen οι αναλυτές, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς. Μάλιστα, οι Piraeus Sec, Axia, Pantelakis, Alpha, Beta Sec, NBG Sec, Citi και Morgan Stanley, διατήρησαν τη σύσταση buy (αγορά) για τη μετοχή που διαπραγματεύεται σε ελκυστικά επίπεδα.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Metlen, τα οποία διαμορφώθηκαν σε ιστορικά υψηλά, οι αναλυτές επιβεβαίωσαν ότι η εισηγμένη βρίσκεται σε πορεία επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί για το σύνολο της χρονιάς (αύξηση κερδοφορίας περίπου +10%).

Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα αποτελέσματα του κλάδου της Ενέργειας παρά τη μείωση των τιμών του αερίου και το εποχικά αδύναμο 2ο τρίμηνο για την ηλεκτροπαραγωγή. Ισχυρές ήταν και οι επιδόσεις της MRES και τα αυξημένα μερίδια αγοράς στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Metlen: Ιστορικό ρεκόρ καθαρών κερδών – Στα 282 εκατ. το α’ εξάμηνο

Οι αναλυτές στάθηκαν επίσης και στη σημαντική άνοδο για τα margins της δραστηριότητας του αλουμινίου λόγω συγκράτησης του κόστους, ενώ σε πολύ καλά επίπεδα παραμένει ο καθαρός δανεισμός με την Metlen να βρίσκεται ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα.

Τιμές στόχοι και συστάσεις για τη Metlen

Σε αυτό το πλαίσιο, η Piraeus Security επανέλαβε τη σύσταση Outperform, δηλαδή για επιδόσεις που θα ξεπεράσουν τη μέση απόδοση της αγοράς, με την τιμή στόχο να είναι στα 48,50 ευρώ.

Ελάχιστα χαμηλότερα, στα 48,2 ευρώ είναι η τιμή στόχος από την Euroxx, ενώ η Citi επιβεβαίωσε την τιμή στόχο στα 46 ευρώ, όπου την έχει τοποθετήσει και η Morgan Stanley.

Η NBG Secutities δίνει σύσταση outperform με τιμή στόχο στα 51 ευρώ για τη μετοχή.

Επισημαίνεται εδώ ότι σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των οίκων Fitch και S&P, η εταιρεία βρίσκεται ένα βήμα από την επίτευξη του στόχου κατάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΒΕΑ: «Χάσμα» μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων για τις οικονομικές προοπτικές – Τι λένε για τις εξαγωγές
Επιχειρήσεις |

«Χάσμα» μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων για τις οικονομικές προοπτικές - Τι λένε για τις εξαγωγές

Η έρευνα του ΕΒΕΑ αναδεικνύει πως οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να δηλώνουν ότι δεν έχουν ενστερνιστεί τα δυνητικά οφέλη από την πράσινη μετάβαση