Ρεκόρ εσόδων ύψους ύψους 152,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 161% σε ετήσια  βάση, ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο το 2024, η THEON International, εταιρεία  ανάπτυξης και κατασκευής συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης για αμυντικές εφαρμογές και εφαρμογές ασφαλείας παγκοσμίως.

Η εταιρεία επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της στις προβλέψεις για το οικονομικό έτος 2024, τονίζοντας ότι το περιθώριο κέρδους προ φόρων και τόκων (EBIT) διαμορφώνεται σύμφωνα με τις προβλέψεις για τα μέσα της εικοσαετίας.

Οι νέες παραγγελίες κατά το α’ εξάμηνο του 2024 ανήλθαν σε €77 εκατ. ενώ εξακολουθεί να έχει ένα ισχυρό ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών ύψους €427 εκατ. στις 30 Ιουνίου 2024, που ισοδυναμεί με 1,3 φορές την πρόβλεψη εσόδων για το οικονομικό έτος 2024. Η εταιρεία επιβεβαιώνει την ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα της και αναμένει επιτάχυνση στη λήψη νέων παραγγελιών όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική.

THEON: Καθαρά κέρδη 12,6 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο

Τα αποτελέσματα της THEON International συνοπτικά

  • Νέες παραγγελίες ύψους €77 εκατ. στο Α’ εξάμηνο του 2024
  • Ρεκόρ εσόδων ύψους €152,3 εκατ., που υποδηλώνει αύξηση 161% σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο 2023
  • Επιβεβαίωση των προβλέψεων για τα έσοδα και την κερδοφορία του οικονομικού έτους 2024

Η ΤΗΕΟΝ συνεχίζει τον σχεδιασμό και υλοποίηση των εξαγορών της σύμφωνα με την αναπτυξιακή στρατηγική της και αναμένεται να ανακοινώσει την πρώτη της εξαγορά μετά την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, σε λίγες εβδομάδες.

Η ΤΗΕΟN θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το Α’ εξάμηνο του 2024 τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 μετά το κλείσιμο της αγοράς και θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για αναλυτές και επενδυτές την επόμενη ημέρα. Λεπτομέρειες της τηλεδιάσκεψης θα γνωστοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.

Σχετικά με την εταιρεία

Η THEON σχεδιάζει και παράγει πρωτοποριακά συστήματα νυχτερινής όρασης, θερμικής απεικόνισης και ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων ISR για εφαρμογές άμυνας και ασφάλειας στην Ευρώπη με παγκόσμιο αποτύπωμα. Η THEON που ιδρύθηκε το 1997, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της παγκόσμιας αγοράς. Σήμερα, ο όμιλος εταιριών THEON διαθέτει παγκόσμιο αποτύπωμα με γραφεία, μεταξύ άλλων, στην Αθήνα, τη Λευκωσία, το Arlington, το Abu Dhabi, το Dubai, και τη Σιγκαπούρη, καθώς και 3 εγκαταστάσεις παραγωγής στην Αθήνα, το Wetzlar (Γερμανία) και το Plymouth (ΗΠΑ). Οι εξαγωγές του αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 95% του συνολικού του τζίρου, σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ μέχρι το 2023, η ΤΗΕΟΝ είχε κατασκευάσει και διαθέσει περισσότερα από 170.000 συστήματα σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα η THEON εισήγαγε τις μετοχές της στη ρυθμιζόμενη αγορά του Άμστερνταμ (Euronext), επιτυγχάνοντας την πρώτη δημόσια εγγραφή στην Ευρώπη για το 2024, ενώ τον Μάρτιο του 2024 αποτέλεσε μία από τις 3 μόνο ελληνικές εταιρίες που εντάχθηκαν στη λίστα των Financial Times/Statista με τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες της Ευρώπης. www.theon.com

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΒΕΑ: «Χάσμα» μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων για τις οικονομικές προοπτικές – Τι λένε για τις εξαγωγές
Επιχειρήσεις |

«Χάσμα» μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων για τις οικονομικές προοπτικές - Τι λένε για τις εξαγωγές

Η έρευνα του ΕΒΕΑ αναδεικνύει πως οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να δηλώνουν ότι δεν έχουν ενστερνιστεί τα δυνητικά οφέλη από την πράσινη μετάβαση